"Vissa av designvalen, som den tröttsamma level up-mekaniken, var en besvikelse", säger Dirt 3-utvecklaren Paul Coleman.

Playstation 3-exklusiviteten #Gran Turismo 5 slog knock på konkurrensen vid lanseringen i slutet av förra året. Trots 5,5 miljoner sålda exemplar har titeln kritiserats av rivaliserande bilspelsutvecklare och nu är det #Dirt 3-utvecklaren Paul Colemans tur att stämma in i klagosången.

– Gran Turismo är ett enormt spel. Det är ett fenomen. Personligen var jag en aning besviken med denna versionen, men det visade att släpper du ett spel med den här statusen så köper folk det ändå, säger Coleman.

– Vissa av designvalen, som den tröttsamma level up-mekaniken, var lite av en besvikelse. Jag vet att det inte hade varit ett steg framåt men jag hade föredragit den klassiska användningen av licenser för att låsa upp events och att det är vad som påverkar din möjlighet att faktiskt få tillgång till dessa events, istället för en massa tid som spenderas på att köra samma race 15 gånger för att sedan låsa upp nästa race.

Tidigare har #Shift 2: Unleashed-designern Andy Tudor anklagat Gran Turismo 5 för att ha "onödiga bilar", och att spelet är "en grind, nästan som frimärkssamlande".

FZ skrev alldeles nyligen om att Dirt 3 släpps i vår.

Bild: Gran Turismo 5 – en besvikelse?

Hela Dirt 2 var en besvikelse. Gran Turismo 5 var det inte. 08/02 Är på level 13 nu. Tror jag har kört en bana nu iaf 20 gånger.. ännu inte ens kommit upp till 14.. Undrar då hur de är att vara i lvl 37 eller något... + Bra grafik + User dealership and online dealership + Vädret + Bra menyer + Ljudet i bilarna - Kan... 08/02 Jag har laggt ner A-spec. 08/02 Jag prov körde GT5 och tyckte att det inte fanns någon hastighetskänsla alls, jag körde i 300km/h på bana i kurvorna och bilen hölls sig kvar. Kändes asstråkigt. 07/02 +1 07/02 Whine från konkurrenter, jisses.... Jag menar inte huruvida de kan ha rätt eller fel, bara att det känns ungefär som när politisk opposition klagar på de sittande, bara för att de är opposition. Lite för att racka ner på varumärket 'Gran Turismo', likso... 07/02 Jo. men han har rätt. GT 5 har plagierat DIRT 2 upplägg men på ett omständligare sätt. Håller själv på att hanka mig fram på Level 24 och har Insane kvar. Har inte kört om ett race så om att nöta detta för att levla håller jag inte med om. Jag är 50 år... 07/02 Angående trashtalk så tycker jag det verkar som att det ALLTID är Codemasters och Dirt 3 utvecklarna som spyr galla över andra bilspel. Har inte sett någon utvecklare till en Shooter som talat skit om någon annan shooter. 07/02 visst . men som någon annan sa så kanske han inte skulle kritisera GT5 utan prata om sitt eget spel .. sen fick han en fråga .. ja då kan han jue inte göra något annat än säga vad han tycker lr hur : ) 07/02 Man kan ju hoppas att så är fallet men ibland kommer det omotiverat en massa trashtalk från utvecklare om varandras spel. 07/02
Skicka en rättelse