"Just nu känner jag inget begär som utvecklare och noll lust som gamer", säger Bioshock-skaparen.

#Bioshock-skaparen Ken Levine, just nu aktuell med uppföljaren #Bioshock Infinite, säger att han inte vill se några nya konsoler inom den närmaste framtiden. Trots att både Xbox 360 och Playstation 3 har dryga fem år på nacken och vore pensionsvänliga om detta hade varit en "vanlig" konsolgeneration.

– Just nu känner jag inget begär som utvecklare och noll lust som gamer på att få se nästa generation komma ut, säger Levine i en Irrational Games-podcast.

– Konnektivitet existerar idag på plattformarna och det är definitivt vad jag gillar med en tjänst som Steam eller liknande. Jag behöver inte oroa mig för ett skit – oavsett var jag är är mina spel med mig, och om jag inte har mina spel med mig kan jag skaffa dem på ett par minuter.

Varken #Sony, #Nintendo eller #Microsoft har hittills diskuterat framtidsplanerna efter den nuvarande konsolgenerationen. Sony håller sig fortfarande till en 10-årsplan för PS3.

Nintendo vägrar diskutera en Wii-uppföljare förrän deras konsol sålt åtminstone 45 miljoner enheter bara i Nordamerika, och Microsoft har flera gånger jämställt höstens Kinect-släpp med lanseringen av en ny maskin.

5 år är en evighet i teknologivärlden... Det är dags nu. 09/02 Nä, fan jag vill inte ha en ny konsol heller. Kan tänka mig valfria uppgraderingar men att göra en ny bara för att känns så meningslöst. NES var ju populärt även en bra bit längre in efter att SNES släpptes... Känns som att konsolerna har funnits så län... 09/02 Ja varför det sluta ladda ner så mycket gratis spel då?! Dom jag känner laddar ner 50% gratis minst av alla spel dom "köper" till pc. Pc marknaden är ju annars gigantisk kan d inte vara sådana som jag som inte har en så stark dator som håller ner er?... 08/02 Tragiskt nog så håller dagens konsoler ner spelen som görs idag. Det hade visserligen inte varit något problem om fler spel hade varit PC-exklusiva, då endast dessa kan pressa gränsen rent teknikmässigt eftersom multiformatspel alltid begränsas av konso... 08/02 Ge mig nya konsoler nu! Varit less på dagens generations konsoler ett bra tag nu, grafiken börjar bli för ful nu förtiden i mina ögon. 08/02 Skulle nog tro Nintendo släpper en ny konsol kring 2012, och MS/Sony 2013. De vill ju inte säga något ännu för då skulle konsolförsäljningen och försäljningen av Move/Kinect tvärdö :P 08/02 mm... fast som det är nu måste man ju ha alla konsoller +pc för att inte riskera att missa exklusiva titlar. Så en deal som förhindrar företagen att köpa sig exklusivitet hade ju varit bra. :) 07/02 Menade inte att det ska sluta konkurrera bara enas om formatet. Typ som det finns olika spelare för dvd/blu-ray. Det finns en uppsjö av märken och modeller. Det finns det inget som hindrar att Microsoft gör en konsol, Sony en och Nintendo en. Bara det... 07/02 Ja det blir ju jättebra för oss konsumenter om det bara finns en konsol att välja på som kostar 5000kr och inga andra alternativ. 07/02 Skulle vilja se i nästa generation att Nintendo, Microsoft och Sony enades om ett format för spelen. Så man kan köra alla spel till bara en konsol. Men man det lär man väl bara få drömma om. 07/02
Skicka en rättelse