Uppsägningar, nedläggningar och stoppade spelserier meddelas av företagets kontroversielle chef tidigare i dag.

#Activision har beslutat att pausa Guitar Hero-serien och lägga ner actionliret #True Crime: Hong Kong. Beskedet lämnades tidigare i kväll av företagets kontroversielle chef Bobby Kotick, uppger Eurogamer. Flera andra Activision-anknutna utvecklare och spel har också drabbats; det talas om uppsägningar hos #DJ Hero-kodarna #Freestyle Games, och Guitar Hero-utvecklarna #Vicarious Visions. Uppgifterna bekräftas till viss del; True Crime-studion #United Front Games säger på sin hemsida att man är ledsna över nedläggningen men att man förstår varför, och en Vicarious-medarbetare twittrar ut sin besvikelse över uppsägningarna.

Efter sisådär 20 spel, expansioner och spinoffs på bara fem år har intresset för både Guitar Hero och musikspelsgenren av begripliga skäl börjat mättas. Det senaste Guitar Hero är #Warriors of Rock från september (som vi gillade. True Crime gjorde debut med undertiteln #Streets of L.A. år 2004, följt av #New York City året därpå. När vi träffade Activisions svenska representanter för ett par veckor sedan var Hong Kong på gång framåt vårkanten, men så blir nu alltså inte fallet.

Inget mer GH...ja tack Inget True Crime 3? FFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUU! Jag älskar ju den serien, varför i hela fridens lustgårdar skrotar ni spelet? När det dessutom var nära att bli klart? 11/02 Tekniskt sett död? Hur då? Kan du vara snäll och förklara din syn på ordet död för jag får inte ihop vad du just sa. 10/02 Serien var tekniskt sett död redan efter tredje spelet, och nu har Activisions sugit den torr och hela den fördömda musik genren. Tack så jävla mycket för det Bobby. :P Härnäst, Call of Duty! 10/02 Fan va jag hatar Activision. Att man lägger Guitar Hero på hyllan ett tag bryr jag mig inte om, men True Crime ska dom ge fan i!! Jag hoppas att nästa CoD floppar totalt, men det är väl att hoppas på för mycket. En hel generation av småkids avgudar ju... 10/02 älska true crime ju, idioter 10/02 Det är ju då märkligt att Bobby själv inte fattar att man förstör ett varumärke genom att mjölka det för hårt på för kort tid. Call of Duty står på tur? 10/02 Helt rätt att Guitar Hero-serien tar paus. 20 spel/expansioner på bara 5 år är lite väl mycket. 10/02 Bobby din jävel. True Crime såg jag ju fram emot. 10/02 Såg fram emot True Crime: Hong Kong, fast jag inte spelat de tidigare spelen eller ens GTA, men vem vill inte åka omkring som en galning i Hong Kong? 10/02 Petat runt lite om hur det kommer bli med Guitar Hero i framtiden. Tydligen så ska det släppas DLC hela året och låtar som hade köpts till det GH som skulle vara ute 2011 släpps som nerladdningsbart material. Du verkar också aldrig säga att serien läggs... 10/02
Skicka en rättelse