Ryska moddare klär actionrysaren i en modernare spelmotor.

Ett gäng ryska moddare har tagit sig an uppgiften att förpacka den lätt åldrade actionskräckisen #Stalker i Cryengiene 2, spelmotorn som driver de båda #Crysis-spelen. Projektet heter Cryzone – Sector 23 och det har kommit så långt att utvecklarna vågat sig på att visa upp det i form av en film (se nedan), i vilken Stalker-typiska inslag som höstlik natur och anomalier finns med.

Så här såg det första Stalker-spelet ut.

Spelmotorbytet betyder förstörbara miljöer och skarpare fysik och enligt amerikanska PC Gamer, som snappade upp filmen, väntar nyheter som ett healing-system där du måste läka dig själv och ta bort kulor ur kroppen. Vi har inget datum för när modden är tänkt att dyka upp publikt. Om du vill veta mer borstar du av ryskan och ger dig in i detta forum.

Och så här ser gamla hederliga Stalker ut i Cryengine 2-skrud.

Det första Stalker-spelet släpptes i mars 2007 efter en utvecklingshistorik som nästan för tankarna till #en viss Duke. Nej, inte riktigt, men det tog modiga fem år och lite till att färdigställa projektet. Uppföljaren #Clear Sky var klar blott ett och ett halvt år senare, och nästa år är det tänkt att #S.t.a.l.k.e.r. 2 ska dyka upp.

Skicka en rättelse