I höstas sökte Blizzard ny personal för en eventuell Diablo-satsning till konsolerna. Sedan dess har det varit locket på, men nu väljer Blizzards VD att bekräfta att undersökningen är i full gång.

Under gårdagen lättade Blizzards big boss Mike Morhaime på sitt hjärta när han berättade mer om hur företaget resonerar angående #Diablo III till konsol. I höstas kunde vi avslöja att Blizzard sökte folk inför en eventuell konsolsatsning.

– Jag tror att man kan argumentera för att ett spel som Diablo skulle passa riktigt bra på konsol. Det är någonting som vi håller på att undersöka, för att se om det skulle fungera, berättar Mike Morhaime.

Han nämner att de skulle behöva lösa en rad med problem, som hur man patchar effektivt och - till slut - expanderar spelet. På frågan om Diablo är det Blizzard-spel som skulle vara mest gjutet för konsol nöjer sig Morhaime med att nicka instämmande.

Du bevisade precis vad jag sade, point proved! Diablo serien är inte släppt till konsol, utan till PC exklusivt(med undantag för diablo 1 till ps1) Så redan där gjorde du bort dig. Precis som jag skrev så har du noll koll. "Ja, småpojkar som du (p12)... 16/02 Sorgligt. Riktigt sorgligt. Jag hatar blizzard pga detta. (Fast egentligen kanske jag bör hata Activision enbart? ) 16/02 Uj, uj! De spelen är tokbäst båda två! Helt klart i top 10 på bästa spel någonsin till SNES! 15/02 Låt bli! 14/02 Nu vet jag inte vad du spelar på för dunder-konsoll?! Eller vad du har för kass pc! 13/02 Okej, jag förstår inte riktigt varför folk är emot att Diablo III "kan" komma till konsoler också, det gör att Blizzard får mer pengar och kan utvidga spelet och göra det bättre. Sedan är det ju inte ens säkert att det ska komma till konsol, utan det... 12/02 Det här är inte första gången Blizzard gör spel för konsol om man tror det har man nog inte hängt med i spelbranschen sedan utvecklarna gått från att vara väldigt okända till att vara en av de främsta och mest populära idag. The lost Vikings 2 gjordes... 11/02 http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Lost_Vikings http://en.wikipedia.org/wiki/Blackthorne Konsol! 11/02 Ja, småpojkar som du (p12) tycks ju ha missat att serien redan släppts på konsol och det hade ju klara negativa konsekvenser, därför Diablo 2 suger så hårt, eller hur? Eller som ni p12 PC-pojkar skriver "Diablo conzole edition = 1337HaXXor Pro, sniperz?... 11/02 Ush, nej fyfan, vidrigt! Blizzard ett av de få utvecklarna som riktar sig till PC, ska nu hora sig till konsol. Sorgligt, riktigt sorgligt. Ni som skriver positivt till detta, samt "varför klagar ni på en konsol-version.." etc, är oerhört okunniga. Ni... 11/02
Skicka en rättelse