Samma spel men hutlöst uppgraderad grafik! Inte bara 3D-funktion, utan mer härliga detaljer i ny tappning. Plus, du kan vänta dig en uppföljare.

I början av januari publicerade vi vår något sena, om än läckra recension av indiemagin i #Cave Story. Nu meddelar utgivaren #NIS America att en nyversion till #Nintendos nya handburna konsol 3DS är på väg (via GamesRadar). Det handlar om samma spel, fast med miljöer nästan galet uppgraderade.

– Skillnaden mellan Cave Story-originalet och Cave Story 3D kommer bli att miljöerna kommer vara helt i 3D, men vi kommer ha kvar spelets stil, vilket är ett sidscrollande 2D-actionspel, säger Daisuke Amaya till GamesRadar.

Men, den ensamma skaparen Daisuke har mer att meddela.

– Det har nu gått 10 år sedan originalet kom ut, så jag tänker att det kanske är dags att börja tänka på en uppföljare till Cave Story. Det finns en väldigt, väldigt god chans att vi får se en uppföljare.

Släppdatum för 3DS-versionen är oerhört okänt, men det kommer definitivt inte komma bland de första lassen 3DS-titlar, så du får hålla dig så gott det bara går. Tålamod är en dygd, så att säga.

Skicka en rättelse