Den beryktade Playstation Phone har avtäckts. Det här är Sony Ericssons Xperia Play.

Så har Sony till slut avtäckt världens första smartphone med stöd för Playstation-titlar. Namnet? Xperia Play. Den smarta luren kommer att ha tillgång till spel och annat innehåll via Playstation Suite, som utannonserades i samband med PSP 2.

Xperia Play har en utdragbar kontrollyta med ett styrkryss, två analoga pekytor, två axelknappar och Playstations fyra klassiska knappar - kryss, cirkel, fyrkant och triangel, uppger Eurogamer. Maskinen kommer att drivas av en Snapdragon-processor med 1Ghz CPU och ska kunna leverera "silkeslen" 3D med 60 bildrutor i sekunden.

De titlar som har presenterats är Need for Speed, The Sims 3, FIFA 10, Guitar Hero, Assassin's Creed och Splinter Cell. Sony Ericsson lovar att flödet med högkvalitativa 3D-titlar kommer att fortsätta.

– Jag är mycket glad över att få vara med om Xperia Play som den första smartphone med Playstation-stöd som släpps på marknaden, berättar Sonys big boss Kaz Hirai.

Xperia Play kommer att släppas globalt redan i mars (vilket stämmer med rykten vi skrev om i december), dock bara för speciellt utvalda platser, så det återstår att se när den letar sig till oss. Vad den kostar är också en fråga utan svar, men klart är att Sony ger sig in i det bärbara konsol- och smartphone-kriget med ett tungt artilleri.

Rubrikbilden kommer från Engadget.

Skicka en rättelse