Valves grundare berättar om nya fantastiska framgångar för Steam.

Steam är ett monster. Under det senaste årtiondet har Valves skötebarn i snitt vuxit sig 178 % större från år till år. Förra året ökade försäljningen med 200 % och över 200 Steamwork-spel släpptes, enligt en rapport från Valve.

– Steam går med sanslöst mycket vinst, berättar Gabe Newell.

Och visst har han rätt. Den digitala nedladdningsplattformen till PC har en andel på någonstans mellan 50 och 70 % av en marknad som är värd 4 miljarder amerikanska dollar. Ändå jobbar bara 250 människor på Valve vilket, enligt Newell, gör företaget mer inkomstbringande än både Google och Apple - per anställd.

Allt detta och mycket mer berättar Newell om i en öppenhjärtig intervju med Forbes.com.

Men herregud, du är rätt enkelspårig va? Byt ut COD4 mot valfritt spel som kostade $50. Det är juh fortfarande samma procentsats på den dåvarande VAT/moms i varje land och fortfarande samma ungefärliga skillnad mellan $ och €. Faktum är att medeleuropée... 25/02 Behövs mer än ett exempel för att kunna få en konkret bild av prissättningen. Man kan tycka att spelbutiker borde vara billigare eftersom de inte erbjuder några kringtjänster utöver en kassa och okunnig personal. Spel i butik erbjuder inte samma upplägg... 21/02 Man tycker ju att Steam borde ha lägre pris än butik då dom både slipper fysisk skiva, fordral - samt mellanhänder. Men nej, istället har dom många gånger ännu dyrare priser eftersom dom ju vill gå med så hög vinst som möjligt. Gabe Newell vill ju kunna... 21/02 Men frågan är då varför européer får betala mer än amerikanare för dessa tillläggstjänster? I exemplet med COD4 över $10 mer. Samt jag har köpt flera spel online och butik som jag sedan aktiverat över steam, då har jag fortfarande tillgång till alla des... 20/02 Det är lika mycket moms på mjukvara som laddas ner som mjukvara som köpes på skiva. Jag har sagt att Steam tar betalt för sina tilläggstjänster (community, tillgänglighet, automatisk patchning mm) och är därför dyrare än fysiska butiker i många fall.... 20/02 Men jag frågar juh dig om det är lika mkt moms över internet som i vanliga butiker? Hur kan spel säljas av andra återförsäljare för över 160kr mindre i medel? Varför kan GOG.com sälja mig nerladdningsbara spel i dollar utan extra tillägg eller sätta $... 20/02 Men det beror INTE på att Steam sätter en euro som en dollar. Försök att läsa mina inlägg så slipper jag förklara samma sak 5 gånger. 20/02 Här är en jämförelse jag gjorde över nya spel och prisättningar på Steam, billigast i USA via Google Products och billigast i Sverige via Prisjakt. (vid Google products och Prisjakt har jag inte tagit med specialerbjudanden vissa affärer hade utan hållt... 20/02 Vet inte om någon påpekat den konstiga kostnaden 60 euro som några har sagt att nya spel på Steam kostar.. Iaf varför säger ni de? ;) Det e bara Call of Duty me pengakåta Activition in baken som har 60 Euro på sina spel på Steam, samtliga andra nya spel... 19/02 Jag påstår inte att prissättningen är densamma överallt, jag försöker bara få folk att förstå att $1 = €1 inte har lett till högre priser för europeer. 17/02
Skicka en rättelse