"Vi försökte göra för mycket", säger en av de viktigaste utvecklarna bakom spelet.

Den tredje och sista delen i den framgångsrika #Age of Empires-serien var "ett misstag", enligt #Ensemble Studios-grundaren Bruce Shelley. Han menar att utvecklarna försökte göra alldeles för mycket och att det därför inte längre kändes som Age of Empires i slutändan.

– Med Age of Empires 3 testade vi alla dessa nya idéer. Jag tycker det var ett stort misstag, säger Bruce Shelley till Kotaku.

– Vi ville skapa något som var 30 procent detsamma, 30 procent lånat och 30 procent innovativt. Jag tror vi försökte göra för mycket.

I slutskedet av utvecklingen kände utvecklarna att #Age of Empires III gått för långt från rötterna, men då var det redan för sent att återfå seriens klassiska spelkänsla. Det fanns till och med önskemål om ett namnbyte. Men utgivaren #Microsoft vägrade plocka bort Age of Empires-namnet från boxen.

Age of Empires-utvecklaren Ensemble Studios stängde under 2009. Bruce Shelley arbetar idag för casual-kungarna Zynga, som bland annat står för supersuccén Farmville.

AoE: ägde, det första spel jag verkligen fastna för säkert 1000-2000 timmar(spelar fortfarande ibland :D) AoE ll: också fett najs, spelade dock inte det lika mkt som ettan (runt 1000 timmar) AoE lll: det som jag har spelat mest och gillat mest även om... 02/02 AoE: Första i serien och var kul en stund men gillade aldrig det AoE II: Sämta i serien! Slött, tråkigt och riktigt dåliga spelmekaniker. AoE III: Funkar o köra nån gång o för kampanjerna men inte mer. Stelt tyckte jag. Speciellt formations tyckte jag... 17/02 AoM är typ det bästa spelet någonsin, våga inte dissa det! >:( 17/02 Kanske det är #armies-of-exigo som du tänker på. I alla fall det spelet som jag kom att tänka på :) Kanske inte jättebra, men helt Ok som omväxling. // edit Kan vara #majesty-2-the-fantasy-kingdom-sim också, vet inte vilken du tänkte på. 16/02 Jag tycker att både age of mythology och age of empires 3 faktiskt är riktigt roliga, det jag gillar mest med aoe3 är att jag tycker att storyn är så bra. 16/02 Okej, hoppas du kommer fram till namnet, jo har faktiskt inte testat DOW, och med "inte rymdspel" menade jag spel som Sins Of a Solar Empire 16/02 Finns ett rätt okänt, typ fem år gammalt men med hyffsad/god grafik (vilket inte är det viktigaste iofs för RTS) Tyvärr hittar jag inte namnet i minnet just nu, men det är fantasy och påminner mest om warcraft III, men spelet är bättre. Sorry för tappat... 16/02 Shit jag saknar bra stategispel på senare år, några tips? Vill ha något där man bygger upp sin bas och lägger ner rätt mycket tid i den processen. Ej rymdspel-. 16/02 Ni som diggade trean...kan inte ha lirat tvåan, vilken var ett av de bästa RTS genom tiderna. Bruce Shelley må vara okänd nu, men det finns folk som nämner honom i samma mening som Sid Meier. Han vet vad han pratar om. 16/02 Jag gav tyvärr aldrig AoE III någon vidare chans så jag kan inte säga något om det. Däremot lirade jag AoE I och II hur mycket som helst. Körde båda ganska mycket över LAN med min lillbrorsa. Vi var helt sålda på kart-editorn! :) 16/02
Skicka en rättelse