Trevligt system eller ett DRM som ställer krav?

#Gearbox Software bekräftar via sitt forum för #Duke Nukem Forever att pc-versionen kommer att använda Steamworks. Förutom att ge möjligheter för utmärkelser och delad community med andra Steam-titlar är det också ett effektivt sätt att förhindra andrahandsförsäljning. Detta eftersom spelet knyts till ditt Steam-konto.

Står Steamworks på listan?

#Electronic Arts har fått ta emot en del spä för deras metoder att stävja den för andra lukrutativa begagnatmarknaden genom att bland annat ta betalt för onlinefunktioner. Hur tycker du Steamworks fungerar som lösning?

Det många har problem med (inklusive mig själv) är att det är en princip sak. Har jag köpt ett spel så ska de som utvecklat det vara glada för de pengar de fått och låta mig kunna spela det när jag så vill utan att jag först måste kontrollera med dom... 17/02 Hmm, EA är väl nästan samma sak, du hyr spelet på obefintlig tid? Jag har lite svårt att se att man å ena sidan är emot steam men samtidigt kan vara för EA, får inte riktigt det att gå ihop. 17/02 Steam må vara det bättre valet av "drakonisk DRM" men det innebär inte att det är bra. Visst jag kan ladda ner de spel jag redan äger bara jag anger cd-nyckeln men Valve har full kontroll över de spel jag köpt. Nej tacka vet jag GoG som är helt DRM-frit... 17/02 Nu försöker Gearbox skaff ett bra och lättillgängligt DRM skydd till DNF. Och de lyckas. Och folk har mage att klaga. Om de hade använt GFWL eller nåt annat kasst kunde jag ha förstått er. Men Steam? Och om det är så jävla struligt att behöva aktivera... 17/02 Precis varför jag ogillar Steam också :) 17/02 trevlig trevligt 16/02 Steam är ju mer lr mindre konsol konceptet på pc, du har inget att säga till om och alla nötter utan fri vilja gillar det. Jag spelar spel varje dag, och jag äter mat varje dag, det betyder inte att jag vill registrera all mat jag köper på nått dumt kon... 16/02 "citat Grumbledock 2011-02-16 17:36:19 #45 Inte oväntat, ska du spela på PC ska du böja dig fram och bereda dig på en stor grov näve från Valve, utan vaselin... Steam är bloatware enligt mig, stort, tungt, sprängfyllt med reklam och skit, allt jag inte... 16/02 De flesta har internet numera, det stämmer bra. De flesta har digitalbox också, men vem fan skulle acceptera att din TV är uppkopplad mot det digitala nätet för att du ska kunna titta på DVD-filmerna du har hemma? Vem skulle acceptera att du måste vara... 16/02 Inte oväntat, ska du spela på PC ska du böja dig fram och bereda dig på en stor grov näve från Valve, utan vaselin... Steam är bloatware enligt mig, stort, tungt, sprängfyllt med reklam och skit, allt jag inte behöver av ett drm. Valfritt annat, till... 16/02
Skicka en rättelse