Uppsalastudion ingår samarbete med Gears of War-gänget Epic Games.

Uppsalastudion #Starbreeze Studios har traditionellt sett alltid använt sig av egenutvecklad teknik när man nått internationella framgångar med spel som #The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay och #The Darkness. Nu meddelar man att den tiden är förbi - istället följer man i fotspåren efter en lång rad andra utvecklare och omhuldar #Epic Games spelmotor Unreal Engine 3.

Härnäst ryktas studion vara aktuella med en remake av #Bullfrog Productions gamla cyberpunk-lir #Syndicate. Den ska dock ha varit under utveckling en längre tid och frågan är om inte arbetet med det spelet är för långt gånget för att man ska ha råd att byta till den nyförvärvade Unreal-tekniken. Detta och mycket mer lär vi få veta när svenskarna drar till den amerikanska utvecklarmässan Game Developers Conference i slutet av februari, där det ryktas att studion ska visa upp #Syndicate-remaken bakom stängda dörrar.

Epic håller ju på med Unreal Engine 3.5 för Gears of War 3 och förväntas släppa Unreal Engine 4 inom en inte alltför avlägsen framtid :) Unreal Engine är ruskigt lätt att programera i, skalar väldigt bra till sämre PC/konsoler medan den klarar bra grafi... 19/02 Snyggaste shadrarna eller bästa 3d-grafikerna? Kan du verkligen se skillnaden och dra gränsen mellan vad som är en bra motor och vad som är modellerna och texturerna som de säljer motorn med? 18/02 Nej. Det handlar om vilken motor som gör det jobb man är ute efter. Starbreeze har hitills inte gjort spel av den typ som Dice optimerarar sin motorer för. Kan man ens licensera frostbite som utomstående utvecklare föresten? UE3 må vara gammal, men målp... 18/02 UE3 må ha några på på nacken, men den uppdateras ständigt. Såg en Demo av en riktigt färsk version av motorn här på Fz för inte jättelänge sedan som va fruktansvärt snygg. Tycker UE3:n stoltserar me Markandens snyggaste Shaders, bortsätt från kanske Cry... 18/02 Jag får hålla med Icerock där faktiskt, hur länge har Unreal Engine 3 egentligen funnits? Hade jag varit Starbreeze hade jag nog satsat på Frostbite 2 istället men jag antar allting handlar om hur lätt det är att programmera med dessa motorer? 18/02 Jag kanske har fel men börjar inte Unreal Engine 3 motorn bli gammal och ännu äldre innan deras nya spel kommer ut. 18/02 Jo aktien har vänt, jag har dubblat mitt kapital i akten sen bottennoteringen på 9 öre. Nu när Redlime presenteras räknar jag med ytterligare uppgång. 18/02 Kan ju vara så att de jobbat med en gratis UDK-licens för att ta fram stora delar av spelet och sen köpt licensen först när de kommit så långt att de vet att de ska satsa på den motorn och behöver göra djupare justeringar i motorn. 18/02 Vet inte vad det betyder för företaget att använda Unreal Engine 3 motorn, men ser att aktiemarknaden vänt för dem och att de börjat stiga på sistone. 18/02
Skicka en rättelse