Plattformsexklusiva spel begränsar titlarnas potential, hävdar Sony-representant.

I en Scrawl FX-intervju säger #Sonys Scott McCarthy, varumärkesansvarig för #MLB 11: The Show, att plattformsexklusiva spel begränsar den PR-mässiga slagkraften.

Istället för exklusiva spel förordar han unikt in-game-material som kan göra just Playstation 3-versionen till den allra hetaste. Som exempel på denna taktik nämner han kritikerhyllade #Batman: Arkham Asylum.

– Vi jobbar väldigt nära våra tredjepartsutgivare, inte nödvändigtvis för att låsa spel exklusivt, men för att försäkra oss om exklusiva delar av deras spel. Ett bra exempel är Batman: Arkham Asylum där du bara kunde spela som Jokern på Playstation 3, säger Scott McCarthy.

– När du gör en titel exklusiv begränsar du dess PR-mässiga slagkraftighet och det vill vi inte göra. Vi vill att spelen ska bli så stora som möjligt – det är bra för industrin. Däremot vill vi försäkra oss om att du spelar spelet på det bästa tillgängliga systemet, så vi tycker om att ta delar av spelen och göra de exklusiva för Playstation.

I mitten av januari släppte Sony en lista på 20 anledningar till att du ska äga en PS3 i år. På tal om att det är dumt med exklusiviteter.

Det roliga är att du borde tacka MS, inte Sony. det är snarast Ms som inte ansåg det vara värt att behålla Mass Effect som exklusiv serie, lite som med FF eller MGs för Sony. Dock är jag med på principen, ju mer multiformat destu bättre för mig som spel... 20/02 Mass Effect 2 är hur skönt som helst på ps3 tack sony! 20/02 Beror väl på vem man frågar? För mig så är inget av PS3:ans exklusiva spel intressanta. Gran Turismo 5 var det enda spelet som kunde motiverat mig att skaffa en PS3:a... men det var ju långt ifrån vad man trodde det skulle bli. 20/02 HAHA, och om man läser denna artickeln "20 anledningar att äga en PS3 i år" (http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20110112/20-anledningar-att-aga-en-ps3-i-ar) så blir det ju inte alls motsägelsefullt!!! 20/02 Gandir=Troll??? Har sett dig skriva flera gånger och du kläcker alltid ur dig konstiga saker. Det skulle bara vara konstigt om du inte är ett troll! LMAO!!! 20/02 Undviker exklusiva spel, eller har inga exklusiva spel? Sony tappade ju en hel bunt framtida succéer under konsolens första två år. 19/02 Detta innebär knappast att de kommer släppa sina egna titlar (alltså de som Sony är utgivare för) till andra format, att göra så hade varit oerhört korkat. Exklusiva spel är anledning till att köpa en konsol eller dator, inte exklusivt innehåll. Utan... 19/02 Ja det är ju fritt att ha egna tankar, men jag skulle gärna vilja veta hur jag är miss informerad? Vad menar du att jag säger som inte är sant? 19/02 Tycker platsformsexklusivt innehåll är mycket värre än exklusiva titlar. Hellre inte köpa spelet alls än bli pålurad någon produkt utan full support från företaget. 19/02 exklusiva spel är väldigt viktigt. Det är de som bland annat definierar en konsol. Om alla spel skulle finnas till alla plattformar så skulle hela idén med att ha konsoler försvinna. Då blir de som en pc med olika prestandaskillnader..nej tack! 19/02
Skicka en rättelse