Det 21 år gamla NES-originalet är på väg till Apples iPhone och den oändliga historien fortsätter att yngla av sig.

Square Enix spottar ur sig Final Fantasy till höger och vänster. Senaste utannonseringen gäller NES-klassikern #Final Fantasy III som konverterades till DS för några år sedan. Nu står det klart att titeln släpps till iPhone.

Det är inte klargjort vilken version det gäller, men att det skulle röra sig om en DS-portning är ingen högoddsare. Särskilt inte med tanke på att spelet bara släppts i den versionen sedan NES-originalets release. Någon engelsk release är inte bekräftad, men Square Enix track record talar för att något annat vore en stor överraskning.

#Final Fantasy Tactics: The War of the Lions är också på väg till den smarta luren. Och den som inte får nog av rollspelsmakarnas välfyllda skattkista gör också rätt i att spana in #Secret of Mana och de första två delarna i Final Fantasy-sagan som också finns på App Store.

@S_Z Kan mycket väl stämma! =) Dom som går o köper en Ifåne borde ju ha råd med lite apps. Liksom, va kostar en Iphone 4 då? 8-10k ? Lite väl mycket för en mobil... Och vet ni vad? Det ruttna äpplet tjänar så myyycket pengar på er.. Värre än $ony ju :S... 22/02 Hur seriöst kan Final Fantasy vara? Inte direkt så att det kräver blixtsnabba reflexer och timing av något som helst slag. Så hur i hela helvete skulle spelkänslan bli lidande av en touchscreen? 21/02 Ni Android-användare är för snåla helt enkelt ;) Köp mer app:ar! Som sagt, Android må ha passerat iOS/iPhone i marknadsandelar men ligger långt bakom när det gäller att dra in pengar på app:ar. Det är inte konstigt att utvecklarna fortfarande väljer iOS... 21/02 65 kr är för mycket pengar för ett sånt här spel. 38 kr är jag beredd att betala, inte mer. Nog om pris, det saknas dock helt klart bra turnbaserade rollspel till iOS. 21/02 .. va? Spelar folk så seriösa spel på en mobil med touch verkligen? Sämre spelkänsla får man leta efter med ljus och lykta. 21/02 Det är väl en sanning med modifikation. Apps säljer bättre till iPhone vilket gör den till det självklara valet för utvecklare. Sen kan det vara lämpligt att slänga ut det på Android Market. 21/02 #&/(&%¤ Svensson mobil =) 21/02 Simpelt: iPhone säljer bättre än Androidtelefoner. 21/02 Ja det kanske, men det handlar ju bara om Iphone nu. Why are the game not on android? 21/02 Ja det kanske, men det handlar ju bara om Iphone nu. Why are the game not on android? 21/02
Skicka en rättelse