Det svenska spelundret Minecraft växer så det knakar. Senare i år släpps spelet till såväl iPhone som iPad.

Mr. #Minecraft himself, Markus Persson, har bekräftat att hans spel också kommer att släppas till iPhone och iPad. Portningen utvecklas av Aron Neiminen, en nyanställd hos Mojang.

Persson berättar, enligt Gamasutra, att denna version inte kommer att få varenda uppdatering som originalspelet, utan snarare de som känns mest relevanta för plattformen. Spelet har redan fått flera inofficiella releaser på iPhone och iPad men det här är alltså den första officiella.

Hittills har Minecraft sålt i över 1,3 miljoner exemplar och då befinner sig spelet ändå bara i betafasen. Mycket talar för att siffrorna blir än mer storslagna när den stora releasen äger rum senare i år.

Har inte riktigt hunnit testa minecraft själv ännu, men kan tänka mig att sätta mig ner på luncherna på jobbet och bygga lite världar med hjälp av min Iphone helt klart! :) 22/02 Största problemet är väl att det finns så många budget-Android telefoner som aldrig skulle palla spelet. Styrkan med iPone och Windows Phone 7 är att de har en satt minimigräns för hårdvaran vilket gör det väldigt lätt för de som utvecklar ;) 22/02 Ja, jag som har planerat o köpa iPhone 5! :) Perfect! 21/02 För utvecklare är det mer intressant vilka som är beredda att betala för deras applikationer. Trots mindre marknadsandelar drar AppStore in överlägset mer pengar än vad Android Market gör: http://news.cnet.com/8301-13579_3-20032012-37.html Android-använ... 21/02 Android smartphones har 33 procent i smartphonemarknaden medans apple har 16. Borde det inte vara mer logiskt att sälja till android då? 21/02 Anledningen varför det släpps till iOS och inte till Android först är antagligen ganska enkel: AppStore är STORT, mycket större än Android Market. Det är mycket lättare att slå igenom bland iOS-användarna, och gör man det så är det mycket kosing på en... 21/02 Sigh, om de skulle utveckla en app till Android skulle de ju koda den till high-end mobilerna som alla har i princip samma upplösning och är lika kapabla att köra spelet som iPhone 3gs/4 är! 21/02 Nice! 21/02 Ohhh yeah Apple rocks and so does minecraft :) Nä men apples mobila produkter är mer "harmoniserade" så man så fint kallar det. Finns typ ett x antal modeller med olika kraft och storlekar av android, mer jobb. medans du gör t.ex en universal app för... 21/02 http://www.youtube.com/watch?v=s-9K8ZQTOMY Vad är detta då? :o ska dom fixa de till android? :( 21/02
Skicka en rättelse