En nystartad spelstudio bygger en ny framtid för den klassiska strategiserien.

Spekulationerna om ett nytt Command & Conquer satte igång efter att EA aktiverade Command & Conquer- en ny sajt för att lika fort ta ner den. Bland annat ska sidan ha avslöjat en ny spelstudio och, än mer intressant, ett helt nytt spel i den anrika strategiserien. Det dröjde inte länge förrän mer information började sippra ut.

Victory Games är namnet på den nya utvecklaren som ska förvalta serien och har kontor i såväl Los Angeles, som Texas och Shanghai. Enligt studions General Manager, Jon Van Caneghem, är deras nuvarande fokus att skapa ett "AAA Command & Conquer". Däremot är han fåordig om detaljerna.

– Jag kan bekräfta att det handlar om ett Command & Conquer till PC, berättar Van Caneghem för Voodoo Extreme. Men vi är inte i ett läge då vi kan berätta om detaljerna, det kommer ett mer formellt utannonserande senare i år. Vi jobbar inte bara med ett spel, utan fokuserar på framtiden för hela spelserien. Det innebär bland annat att skapa en teknisk grund att stå på.

Från att ha varit uträknad ser det ut som att #EA planerar en storstilad comeback för en av de mest klassiska strategiserierna. Oj, vad vi längtar.

Om det var något som C & C generals saknade så var det bugfixar EA sket totalt i spelet, mängder med spelare som fuskade och använder buggar. GLA spelare som byggde 10 superweapons och bunkrade GG :) 23/02 Hoppas dom går ifrån de "färgrika" spelen och går tillbaka till de lite mer "grådassigt" som red alert 1 och 2 var. Sen går tillbaka till de gamla spelidén med ww2 som grund för de.. inte de där supermoderna vapnen, utan gärna lite klassiska grejer som... 23/02 Oavsett hur bra eller dåligt spelet blir. Så kommer man inte ifrån att historien som rullas upp genom alla kampanjer i c&c spelen, förmodligen är det bästa story som någonsin gjorts till ett strategispel. 23/02 C&C var ju världsklass när det kom t.o.m generals (exkl. RA - Counterstrike & RA2 [som förövrigt enligt mig är det sämsta skräpet någonsin, värre än RA3]) var det även en relativt realistisk spelkänsla. Personligen tycker jag att allt som följde efter... 23/02 Jag förstår inte varför folk hatar c&c 3 så mycket. Det var rätt kul. c&c 4 däremot.... jag längtar inte på en uppföljare men får se hur de fortsätter efter skiten i 4:an... 23/02 Sålänge det inte blir så extremt trist som c&c4 är det helt okej, den typen av gameplay i ett RTS är inte för mig. 22/02 Nice! Hoppas dem tar och ger Generals en värdig uppföljare! Fan ett generals med C&C 3's grafik skulle fan inte sitta fel... Fast ett Nytt C&C ifrån scratch baserat i 90-00 tal som C&C 95 fast med flashigare grafik och så skulle ju äga också! :) Läste... 22/02 haha, keep em coming... 22/02 bra att de gör om 22/02 Mjölk anyone? 22/02
Skicka en rättelse