Myndighetspersoner i staden Ciudad Juarez vill förbjuda spelet för att stadens unga inte ska växa upp med fel värderingar.

Gränsstaden Ciudad Juarez är en av platserna i kommande #Call of Juarez: The Cartel. Staden är hårt utsatt för det mexikanska drogrelaterade våldet, något som nu fått dess myndighetspersoner att kräva ett förbud mot #Techlands västern-uppföljare eftersom titeln riskerar ge stadens unga "fel bilder och värderingar".

– Det är sant att det är en allvarlig brottssituation som vi inte försöker dölja. Men vi bör inte heller utsätta barnen för denna typ av scenarion så att de växer upp med dessa bilder och avsaknad av goda värderingar, säger Ricardo Boone Salmon, kongressman för staten Chihuahua.

Omkring 6000 människor uppges ha dött i drogrelaterat våld i Ciudad Juarez under 2009 och 2010. Något som gör staden till en av de dödligaste i världen. Andra platser som figurerar i Call of Juarez: The Cartel är Los Angeles och tillhörande kaliforniska områden.

Spelet släpps under årets tredje kvartal och utvecklas till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Mer om The Cartel läser du här.

Det dom inte verkar förstå är att alla med chippade konsoler och bra speldatorer kommer kunna ladda ner spelet endå >.< 24/02 håller med... 23/02 Konstigt att det är så känsligt när det finns en helt egen musikgenre i Mexiko, Narcocorrido, som glorifierar kartellerna. Får det skrivas musik, film och tv-serier om det så får det ta mig tusan göras spel på det! :up: Gillar dock inte valet att gå frå... 23/02 Hur många av de barn och ungdomar som går ute på gatorna och måste stjäla och/eller sälja sig och/eller knark för att få mat för dagen har råd med en dator och spelar sådana spel? 22/02 När poliser blir mördade och Kartellen lever fritt hur som helst i det galna landet så undrar man verkligen om ett tv spel bör prioriteras.. 22/02 Spel? Snarare en stads-simulator :) 22/02 Jag tycker det är jättebra att man väljer att förbjuda ett våldspel i ett land eller en region. Våld i filmer och spel skapar knappast ett utvecklat, upplyst samhälle där det råder fred och avsaknad av kriminalitet. Människor får lära sig allt om våld... 22/02 Jo det är jättefint med alla dessas studier och undersökningar. Dock har jag själv i många år bott väldigt nära den Mexikanska gränsen i USA, det är ett väldigt känsligt ämne där nere. Är inte mycket för censur och förbud, tror inte heller att man blir... 22/02 Droghandeln, gängkriminaliteten och de hundratals morden i Ciudad Juraez ger ungdomarna där fel värderingar. Spelet är bara ett sätt för politikerna där att skylla ifrån sig och få det att se ut som de gör något. 22/02 jag vet ju inte riktigt hur spelet är och exakt hur det utformar sig, Men jag förstår att om läget är som det är i den staden kanske det inte är lämpligt för dem att spela det spelet. Igen, jag vet inte exakt hur spelet är dock. Lär nog inte bli något... 22/02
Skicka en rättelse