Den mest omtalade speltrailern på år och dag ger eko ända bort till Hollywood. Nu kan spelet bli film.

Det första livstecknet på evigheter från #Dead Island lämnade ingen oberörd. Trailern (som ni kan se om nedan) visar hur en liten flicka slits från sina föräldrar, blir en zombie och kastas ut genom ett fönster.

– Ett par stora regissörer har hört av sig. En av de största i Hollywood skickade en länk med filmen till en studio och sa att han var intresserad och de har i sin tur kontaktat oss, berättar Malte Wagner på utgivaren Koch Media/Deep Silver för LA Times blogg.

Han poängterar dock att ingenting är bestämt och att förhandlingarna är i sin linda. Men det finns flera alternativ att välja bland och det tillsammans med utgivarens intresse talar för att en filmatisering kan bli verklighet.

– Om vi satsade på en film skulle den vara en helt egen grej. Spelet kommer inte att vara en grund för filmen, slår Wagner fast. Vi vet att filmer baserade på spel inte alltid är vad spelarna vill ha. Bra spel är inte bra filmer och bra filmer är inte bra spel. Se på #Avatar.

Skräckspel och filmatiseringar är inget nytt fenomen, men frågan är om det är särskilt uppskattat. Skulle ni vilja se en film baserad på Dead Island?

[video=7251]

Skicka en rättelse