Tiotusentals Playstation 3-konsoler konfiskeras av tullen efter att LG vunnit ett förhandsföreläggande i patentkonflikt.

Efter att elektronikföretaget LG vunnit ett förhandsföreläggande i en patentkonflikt med #Sony så stoppas alla inkommande Playstation 3-maskiner i tullen, skriver The Guardian. Dispyten handlar om att LG anser att Sony använt Blu-ray-teknologi tillhörande det koreanska företaget.

I avvaktan på ett permanent beslut har civildomstolen i Haags preliminära avgörande fått effekten att alla till Europa inkommande PS3-konsoler stoppas i "minst 10 dagar". Sony uppskattas ha två till tre veckors försäljning av PS3-maskiner på lager runtom i Europa, men eftersom LG kan ansöka om att få importstoppet förlängt kan det i värsta fall bli tal om en akut brist på maskiner.

I dagsläget staplas det PS3:or på hög i holländska varuhus eftersom det är via Rotterdam och Amsterdams Schiphol-flygplats Sony importerar konsoler till Europa. Totalt importerar Sony drygt 100 000 konsoler per vecka och företaget uppges jobba "ursinnigt" för att få stoppet upphävt.

De påstådda patentintrången rör uppspelning av Blu-ray-skivor. Om LG vinner dispyten kan det betyda att Sony får betala kompensation för varenda Playstation 3-maskin företaget någonsin sålt – nästan 50 miljoner. En europeisk Sony-talesman var fåordig till brittiska dagstidningen The Guardian:

– Vi undersöker för närvarande denna fråga och kan inte ge några kommentarer vid denna tidpunkt.

Skicka en rättelse