På fredag får du chansen att återuppleva det kanske bästa japanska 2D-rollspelet genom tiderna.

#Square Enix superhyllade #Final Fantasy VI släpps via Virtual Console på fredag, meddelar #Nintendo. Eftersom spelets Super NES-version ursprungligen släpptes som Final Fantasy III i Nordamerika (de äkta Final Fantasy II och III översattes inte förrän långt senare) heter spelet alltså Final Fantasy III på VC, vilket är en aning missvisande.

Krångliga sifferlekar till trots brukar Final Fantasy VI anses tillhöra Squares allra finaste ögonblick. Det nämns frekvent som ett av de allra bästa japanska 2D-spelen någonsin. Prislappen blir 900 Wii-poäng (70 kronor), och om du kallar dig för j-rpg-älskare utan att ha testat spelet tidigare har du inte längre någon ursäkt.

Bilden: en av Yoshitaka Amanos allra mest kända artwork-bilder för Final Fantasy VI.

Kan inte hålla med mer. Helt fantastiska samtliga 3. Sen tycker jag FF-serien började gå åt skogen när Hironobu Sakaguchi lämnade Square. Hans nuvarande företag Mistwalker Studios känns betydligt mer som "gamla Square" än vad SquareEnix känns idag. 11/04 Jag tycker 6 an var bäst utav dom första 6 ff spelen. Sen9 av 7-9. Å sen senast 10an av 10-12(har aldrig ens prövat 11). 13 är en klass för sig men jag gillar den inte så mycket. 6/9/10 :) 15/03 Insert Tidus laugh here: 15/03 Indeed. Jag har 12an på PS2 och försöker verkligen gilla det man inte fan har det något med ff att göra när du måste gå omkring o skit i strider. Det gick dock att spela om jag "glömde" det faktiskt var FF och Vaan... Den äckliga huvudkaraktärern.. 15/03 Skynda på och upplev det bästa FF hade att erbjuda innan det gick rakt utför!. 15/03 Komplett löjligt att det tog så här lång tid 15/03 Va trevligt med folk som tycker olika :p Själv tyckte jag nog 4an var bäst, i alla fall just då när jag spelade. Blandar jag ihop det eller var det, det spelet som man fick välja yrken själv på och som jag tror man åkte till månen i slutet? Aja om jag... 15/03 Trevligt, FF6 är min favorit av alla FF-spel :) X var början på helvetet ;) 15/03 Dax och damma av gamla Wii igen då 15/03 Då man inte har en Wii (nästan värt att köpa en endast för VC-släppen.) så hade det faktiskt suttit rätt fint med en DS-version! Har IV på denna mackapär och även om jag inte lirat igenom det så tycker jag att formatet funkar ypperligt för dessa 2D-RPG!... 15/03
Skicka en rättelse