Bethesda-chefen Pete Hines säger att de gamers som hävdar att de inte bryr sig om grafik "ljuger".

#Bethesda-chefen Pete Hines säger att de spelare som påstår att de inte bryr sig om grafik "ljuger". Det ögonbrynshöjande utspelet levereras i en podcast hos officiella Xbox-magasinet.

– Det finns mycket folk som säger att grafiken inte spelar roll. Till dem säger jag oftast "du ljuger". Folk kollar på en skärmdump och gör ett blixtsnabbt val; "det där ser grymt ut", eller "jag är inte intresserad", säger Pete Hines.

– Så om du kan göra något som ser fantastiskt ut redan vid första ögonblicket så är det mycket enklare att nå dem [publiken].

Och Pete Hines om någon borde ju veta. Vrålsuccéer som #Morrowind och #Oblivion har hyllats både för sina enorma spelvärldar... och den vackra grafiken.

Har Bethesda-chefen rätt eller fel – vad tycker du?

Bilden: Skyrim-grafiken som ska fånga spelarna "direkt".

Skicka en rättelse
Grafiken må vara viktig, men den är inte det viktigaste i ett spel. Jag anser att Red Eclipse är roligare än Crysis 2. Jag säger inte att jag inte bryr mig om grafik, men det finns saker som jag bryr mig mer om. 26/03 Vad jag menade var att en bok kan vara bättre än en film och många gånger är det. Ja text kan vara ett val av grafikstil men det kommer inte påverka själva textäventyret när du sedan läser det, alltså det kommer inte ändra din uppfattning om den värld... 22/03 Jag brydde mig om grafiken i mitten/slutet på nittiotalet. Quake och Quake 2 såg FANTASTISKT ut! Enbart grafiken var nog för att få mig golvad. Och då var det i software. När jag sedan såg en rocket launcher skjutas med OpenGL som fick stöd av ett voodo... 20/03 machinarium är snyggare än de flesta spelen grafiskt sett 20/03 Grafik är viktigt. Är det viktigare än gameplay? Nja. Har inget emot dålig grafik, bara den är snygg. (altså det behöver inte vara Crysis, men det ska se bra ut (googla Flashback legends) heldre en 2d motor än en dålig 3D. ) därför gillar jag fortfarand... 20/03 Nä, nu måste jag faktiskt motsätta mig lite här. VAD hette 2010 års största indiesuccé? HUR många kopior sålde den? Jag skulle mycke hellre sätta mig och spela ett nyproducerat Planescape: Torment med 90talsgrafik än ett Call of Duty med 48x anti-aliasi... 20/03 Sådana här uttalanden föranledde mitt inlägg: "Att grafiken spelar roll är en jävla ursäkt för casuals och och mediokra spelare..." "...såvida du inte är mentalt handikappad ..." Hur som helst så låter det bättre och inte lika komiskt nu när du visat... 19/03 OT: Moget nick, grabben, ,|,, 19/03 Klart grafiken är SJUKT viktig. Ingen som gillar typ counter strike, starcraft eller mafia idag... eller vänta lite? 19/03 mer eye candy åt folket! ;) 19/03