Den svenska krigsmakten välkomnar oss till verkligheten med ett "realityspel" till Iphone och Android.

2003 släppte jänkararmén gratisspelet/rekryteringsverktyget #America's Army. Nu hänger den svenska Försvarsmakten på via en något småskaligare variant – ett mobilspel som ämnar ge en känsla av hur det är att vara svensk soldat.

"Vår verklighet" är namnet på det så kallade realityspelet till Iphone- och Android-mobiler, och med appen installerad skickas då och då uppdrag till din mobil. Det kan vara att skugga någon, att simulera exempelvis träning genom att skaka nallen eller att ta dig till en bestämd plats innan ett visst klockslag. Spelet pågår dygnet runt i en veckas tid, vilket bäddar för såväl taskig tajming som prekära situationer.

Appen laddas hem utan kostnad. Kör du Iphone hämtas den här och med Android-nallar går du till Android Market och söker på "Vår verklighet".

Haters gonna hate :/ 21/03 de blir väl inte förlöjligade?! är det bara Traxad och jag som fattar reklamen? den är ju sarkastisk och avslutar med att visa hur det ser ut på riktigt... 21/03 Till alla er som stör sig på att reklamen är så "amerikaniserad och actionpumpad": Ni har möjligen inte lagt märke till att de är extremt sarkastiska? Fundera en stund över sloganen "Vår verklighet". 20/03 Med värnplikt så var dom flesta tvugna att leka militär. Försvarsmakten ligger 3000 man back och med sådana här kampanjer tror jag inte att dom rekryterar speciellt många. 20/03 Jag tror att det handlar mer om att det är MILITÄREN, dvs folk som tränas för att döda, blir förlöjligade i dessa s.k. "reklamer". 20/03 så brukar snuskgubbar också göra, fast med kuken i handen istället för en iphone 19/03 Jag fattar inte varför alla hetsar upp sig?! det är väl inget konstigt att de marknadsför sig, hur ska de annars få folk intresserade? och angående deras reklamer så tycker jag bara de är roliga, man kommer ju ihåg dem och snackar om dem. Om det stör... 19/03 nu har jag börjat få reklam från försvarsmakten på mitt xbox. hur långt ska det gå?? 19/03 Försvarsmaktens verksamhet har varit ett stort skämt sedan de började avveckla invasionsförsvaret. Med värnpliktens avskaffande gavs den slutgiltiga dödsstöten. Den största numerären i Sveriges försvar utgörs nu av Hemvärnet. Inget ont om HV:s engageman... 19/03 Jag har ansökt till försvarsmakten. Fast detta känns ju lite onödigt? Tyckte väl det räckte med brevet i lådan som frågade ifall man kunde följa order! 19/03
Skicka en rättelse