I den moderna, sociala världen är den flygande fågeln kung, menar Dan Gonzales på Sourcebits.

#Angry Birds har faktiskt laddats ner över 100 miljoner gånger. Det är inga struntsiffror, även om kostnaden bara är ett fragment av ett fullprisspel. I en intervju med IndustryGamers delger Dan Gonzales på mobilspelsutvecklaren #Sourcebits en intressant bild av den nya spelvärlden.

– Om du tittar på marknadstaket för lättspelade casualspel jämfört med marknadstaket för episka förstapersonspangarspel förstår du snabbt betydelsen av Angry Birds. Hardcore-spelaren, även om denne har rätt stor betydelse i historisk kontext, blir fullständigt nedgjord av antalet casualspelare som skaffar sig smart phones och tablets.

– Världen förändras, och snabbt. Angry Birds är världens nya [Super] Mario Bros.

– Mina barn kommer aldrig äga en DS eller en PSP. De har allting via smart phones och tablets. När jag reser, älskar jag att gå från ena änden av planet till andra och se vad folk gör på sina enheter. Inte helt oväntat, så är det mestadels spel. Framförallt ser jag mycket Angry Birds på iPhones och Ipads. Inte bara en eller två, utan tio till femton.

Exakt vilken innebörd den nya casualanstormningen i spelmarknaden kommer innebära i förlängningen är inte helt lätt att helt förutse. Däremot kan det tänkas vara intressant att se vart det här faktiskt kommer leda. Vad är nästa steg i spelbranschens snabba utveckling?

Skicka en rättelse