VG247 rapporterade att ett antal personer lämnat #Crackdown-utvecklaren #Realtime Worlds för att starta en ny studio, #Ruffian Games, och att Ruffian enligt en källa finansieras av #Microsoft för att utveckla Crackdown 2. Två av de involverade i Ruffian är Billy Thomson, originalets lead designer, och Gaz Liddon, från Xen Group (som bland annat bidrog till spelets fysik och grafik).

Som svar på detta fick VG247 ett mail från Realtime Worlds Colin MacDonald, som skriver att de visserligen inte blivit erbjudna att göra Crackdown 2 men att de har pågående diskussioner med Microsoft. Bossen Dave Jones (skaparen av GTA, creative director för Crackdown) kommenterar att han skulle bli "bedrövad" om han inte var involverad, men att han i så fall vill att spelet görs av en etablerad, namnkunnig utvecklare med god meritlista som kan göra Crackdown rättvisa.

MacDonald nämner att det rör sig om 5-6 personer som lämnat Realtime för Ruffian på sistone, försäkrar att större delen av Crackdown-teamet är kvar, och att de förutom #APB jobbar på ett ej tillkännagivet projekt som "kommer att väcka stort uppseende" när det avslöjas. Han skriver också:

Hur som helst tvivlar jag starkt på att Microsoft skulle skada ett i övrigt givande existerande utvecklarförhållande genom att ta en chansning på att finansiera Crackdown 2 med ett nystartat företag på RTW:s tröskel, av uppenbara skäl.

Hårda ord. Mer lär följa.

Skicka en rättelse