På sistone har det varit uppståndelse kring #Valves nya prissättning på Steam, där britter nu ser priset i pund och européer ser priset i euro istället för dollar. Det som främst väckte ilska var att Valve verkade ha satt likhetstecken mellan dollar och euro, trots att 1 euro snarare är ~1,4 dollar just nu.

En del tycks ha missat att priset i euro till skillnad från det i dollar inkluderar moms, men det förklarar inte allt; i slutändan kostar en del spel mer än tidigare, och det är märkligt att ha ett fast pris i euro då kurserna varierar och Valve ändå får betalt i dollar i slutändan. Ännu märkligare då Valve inte verkar ta hänsyn till att momssatserna varierar mellan olika länder (kanske mest synd om norrmännen, som inte har någon moms på nedladdade varor) - eller att alla inte har euro som lokal valuta...

En diskussiontråd på Steam-forumet har i skrivande stund 1472 inlägg. Valve har ännu inte gjort något officiellt uttalande, men en representant från företaget pratade med SteamFriends:

Ja, vi håller med om att en del av priserna för tredjepartsprodukter är högre än vad du kan hitta lokalt, men vi jobbar på att fixa det.

Köpte LEFT4DEAD dagarna innan mellandagsrean på steam. Betalade 522:- för den, vilket jag inte tycker är försvarbart, då jag kan köpa samma titel på webhallen för 449:- Visst att det kostar med servrar och bandbredd, men ändå. Tycker att priset borde... 31/12 Valves egna spel är i princip ALLTID dyrare på Steam än i butik. De andra företagens spel som finns tillgängliga genom Steam har oftast helt jävla sjuka priser, utan någon som helst verklighetsförankring. Bojkotta skiten säger jag bara, jag har då inte... 27/12 Varför de? 25/12 Spel på steam borde max kosta 400kr. 24/12 Om bandbredd och serverkostnaden är större än att göra och distribuera en skiva med konvolut faller väll hela iden med att ladda lagligt? Var på Ullared idag och priseran på spel vs Steam var ca 200 kr i genomsnitt på de spel jag köpt genom tjänsten.... 24/12 ok, så de har gratis intenet lina och driver sina servrar på luft? Tänka lite kanske? 23/12 Varför krångla, när det, som det står i nyheten att de blir dollar de får betalt i ändå. Hur svårt kan det bli och räkna ut vad det blir själv i kr, euro, rubel, pesos eller vad nu ditt land har för valuta själv???? Är folk efterblivna eller? 23/12 Det kostar väl inget? Spelnyckeln finns kvar på ditt Steam acc. Tror det inte kostar pengar.. annars skulle dom ju i minus. 23/12 Undrar hur mycket det kostar Valve att man laddar ner spelen flera gånger. Jag har tankat ~300GB från Valves servrar sedan jag började använda Steam, det blir mycket pengar. 23/12 s¨mycket dyrare har det inte varit tills nudå men jag hoppas dom ändrar sig tills dess så köper jag inte spel varken i butik eller i steam. 22/12
Skicka en rättelse