En industridesigner säger sig arbeta med Microsoft med nästa version av krysslådan.

I slutet av året fyller Xbox 360 sex år och har redan nu levt längre än sin föregångare som var aktiv mellan 2001 och 2005. Nästa generation av Microsofts konsolhårdvara kan också dröja ända till 2015 om vi ska tro industridesignern Ben Peterson. I hans jobbportfölj kan vi läsa att han arbetar med ett konfidentiellt Xbox-projekt tillsammans med #Microsoft som ska avslutas om fyra år, 2015.

Frågan är såklart varför Microsoft skulle ta hjälp utifrån redan i detta skede. Deras egen designgrupp lär vara kapabla nog att skapa skisser för hur en låda, som ska tillverkas först om några år, ska se ut. Samtidigt är tidsaspekten inte orimlig. Även konkurrenten #Sony har sagt att deras Playstation 3 har en livslängd på tio år så kanske får vi vänta ett bra tag på nästa generationsskifte.

Känns väl inte så illa egentligen, har inga problem med att hårdvaran är densamma i 4 år till, tycker redan nu att spelen är tillräckligt snygga. Känns inte som ett givande argument (iallafall för mig själv) längre att vara "DET SNYGGASTE SPELET NÅNSIN!... 22/03 Allt detta pc tjatet börjar göra mig trött, kräsna kalla jag er. "Konsolerna börjar bli föråldrade" "Grafiken ser ut som stenåldern" Ett annat sätt att säga "OMG DET DÄÄR ÄR SÅÅÅÅÅ UTE OMG OMG" >:( 22/03 Du verkar främst teknikintresserad, och det är inget fel i det. Inom hifi finns audiofiler och de är en liten klick av de som lyssnar på musik. Jag tror det är samma sak med teknikintresserade som skall ha ut varenda pixel och skugga ur sina spel. Markn... 22/03 buuuu gief new now!!!! 22/03 Det är skitsnack att nästa generation konsoler släpps om 4-5 år. Nuvarande generation förlorar värde i samma skede som nästa utannonseras, så företagen vill ju dra ut på dess existens ända tills informationen läcker. Jag kör på 360 och jag spelar främst... 22/03 Vad är skillnaden? 22/03 att folk kan vara så korkade o köra pc, då alla nya spel släpps exklusivt och optimeras för konsol, fast kidsen tycker väl det e coolt att ha det senaste inom hårdvaran då dom lira counterstrike. 22/03 att folk kan vara så korkade o köra konsol... tack vare de så får vi PC spelare dras med flera år gammal sunkig grafik. nå, jag tror konsolerna kommer o dö ut. o varför jag tror det? jo, det beror på att alla mina släktingars/vänners barn har nån konsol... 22/03 Det är ju just detta som är grejen att vi vill ha en ny generation... folk verkar ha noll koll på hur grafikutveckling fungerar. Dagens konsoller har alldeles för veka grafikkort / processorer / minne för att ens kunna drömma om att köra dagens spel i... 22/03 Bland de spelen jag kollat till PS3 i alla fall är det väldigt få som stödjer 1080p. Det mesta är 720p. Så vad är problemet med generationen grafik vi har nu då inte spelen ens nyttjar det som finns fullt ut. Det kan ju vara att processorerna är för sva... 22/03
Skicka en rättelse