Den japanska jätten tänker inte konkurrera med mobilspelen när det gäller låga priser.

#Nintendo har inga planer på att sänka priserna för deras DS- och (kommande) 3DS-spel, säger företagets Hideki Konno. Istället för att konkurrera om pris tänker japanerna vinna spelarnas gunst med spelkvalité.

– Vi kommer inte försöka matcha det där [mobilspelens prislappar]. Vi ska bara fortsätta att eftersträva, och inte bara bibehålla, kvalitén på underhållningen vi ervjuder och låta det hela sortera ut sig självt. Återigen, vi är inte oroade över att behöva konkurrera med prislappen, säger Hideki Konno.

Nintendos åsikt är att det är omöjligt att skapa riktigt högkvalitativa, AAA-spel när den ekonomiska modellen är att sedan sälja spelet för en dollar eller två.

– Jag skulle bli riktigt upprymd över att se ett riktigt bra spel för ett väldigt billigt pris. Men jag tror helt enkelt inte att man kan göra ett spel som är så inlevelsefullt och stort som, till exempel Call of Duty, eller någon annan stor titel och sedan sälja det med den prislappen; det är helt enkelt inte möjligt.

– Jag försöker inte säga att jag tycker spel på mobiltelefoner är något dåligt, jag försöker inte säga att de är värdelösa eller helt saknar värde. Det enda jag säger är att de är annorlunda.

På fredag släpps 3DS äntligen lös i Sverige. Läs vår recension medan du räknar ned sekunderna!

Jag tyckte inte att man kunde jämföra mobilspel med spel till konsoler som GBA; DS; PSP m. fl. när det kom en massa mobilspel till Java. Men på den senaste tiden efter iPhones intåg har det ju kommit en del riktiga kvalitetspel som inte är små pusselspe... 25/03 Jag har ALLTID köpt konsolspel till fullpris men när jag skaffade dator i slutet av 1998 så vart det slut med det. Idag om jag hade skaffat en bärbar maskin så hade jag INTE gett mer än tredubbelt pris mot vad ett mobilspel kostar! Finns för mycket alte... 24/03 Jag har nog sett DS-spel för 550 kr på Gamestop. (fast aldrig köpt nåt) 24/03 Till er som köper DS spel för 500 spänn så undrar jag bara. Var köper ni era spel? Jag har inte köpt ett endaste DS spel som kostar mer än 450 spänn och det är sällan något ens har kostat över 400. 24/03 Så kan jag också känna, även om det känns sniket på ett sätt att tekniskt enkla spel säljs till fullpris så är det mer än tekniken som avgör hur mycketvaluta spelet ger. Ett spel som gett mig väldigt mycket valuta för pengarna är ett gammalt RTS-spel... 24/03 Konstigt nog så betalar jag hellre mer för något spel i stil med New Super Mario Bros än valfritt spel till t.ex. PC... känns som jag får mer valuta för pengarna faktiskt. Jag använder det iallafall mer. 23/03 Nu syftades det väl på utvecklingskostnaden 23/03 Så länge folk fortsätter köpa sina Nintendo - spel för dyra slantar lär väl inget hända. Det är ju därför de kan sälja New Super Mario Bros till fullpris så långt efter att det släppts till exempel, folk är beredda att betala för spel. PSP har ju lika... 23/03 Om folk hade orkat läsa artikeln innan de kommenterat så hade man snabbt insett att det är vad hela artikeln handlar om; Nintendo vill inte sänka priserna på sina spel till mobilspels-priser (1-2 dollar per spel). 23/03 Ehm, vilka spel kostar det? Framförallt vilka gameboy spel har ens varit i närheten av en sån summa? 22/03
Skicka en rättelse