Du har sett den ursäktande videon med Randy Pitchford. Nu kommer förklaringen.

När #Gearbox starke man Randy Pitchford igår meddelade att årets vaporware de senaste tio åren eller så - det ständigt försenade #Duke Nukem Forever - på nytt blivit senarelagt var det inte utan att man undrade om det hela var ett skämt. Men icke. Från att ha varit planerad till början av maj får hugade spekulanter nu vänta ytterliggare en månad på Dukes återkomst. Idag förklarar Pitchford varför.

– Inget trick - vi trodde på maj när vi utannonserade det, berättar studiochefen för Eurogamer.

Pitchford förklarar vidare att man antagligen hade klarat av att leverera i maj, men inte utan att tulla på kvalitet och innehåll.

– Vi är inte perfekta när det kommer till att förutse oförutsägbara händelser, men vi är perfekta när det kommer till att vara våra mål trogna och att jobba obevekligt mot dessa. Vi drivs av att fansen är lika uppspelta inför att spelet äntligen kommer att släppas som vi är. Det fortsatta stödet från våra fans gör mirakel för vår moral och det skapar kvalitet och prestanda. Det är för fansens skull som jag är säker på att den här lilla förändringen i schemat är rätt sak att göra, säger Pitchford.

Skicka en rättelse