George R.R. Martins episka bokserie blir spel i fransk regi. Vi har de första detaljerna kring det kommande rollspelet.

De populära low fantasy-böckerna i serien A Song of Ice and Fire är hett byte inom underhållningsbranschen just nu. I april blir den första delen tv-serie med välrenommerade HBO bakom ratten. Sedan tidigare vet vi också att franska #Cyanide har köpt rättigheter till att göra två spel baserade på den första boken - dels strategispelet #A Game of Thrones: Genesis och dels ett RPG som hittills varit dolt från allmänhetens ögon.

Idag har de första detaljerna kring det senare, vars arbetsnamn stavas just #A Game of Thrones, dykt upp via den franska spelsajten Factor News. Jämte de två första bilderna från spelet (som kan beskådas här) står det faktum att storyn i spelet kommer att baseras på helt nyskrivna händelser och karaktärer ut som en av de enskilt största nyheterna. Spelare kommer att få följa en vakt från Night Watch-brödraskapet, samt en Red Priest-man kallad Alester Sarwyck som återvänder hem för att begrava sin far efter 15 år i exil. Vidare beskrivs alstret som ett RPG med färdighetsträd, #Thief-liknande smygande och realtidsstrider under vilka det är möjligt att pausa spelet. En beskrivning som tillsammans med de första bilderna inte helt osökt får oss att tänka på kommande #The Witcher 2.

Själva hänvisar utvecklarna till spel som #Planescape: Torment, #Baldur's Gate II och #Star Wars: Knights of the Old Republic som källor till inspiration. Spelvärlden beskrivs i sin tur som stor men linjär till sin utformning och spelets chefdesigner sägs ha tillbringat flera dagar tillsammans med George R.R. Martin för att se till att den nya berättelsen följer bokseriens kanon.

Spelet ska enligt utsago vara på väg både till pc och de stora konsolformaten, men något releasedatum finns inte att tillgå i dagsläget.

Skicka en rättelse