"Min första tanke var; jag önskar jag fick spendera en dag med dem och berätta vad jag tyckte var verkligt speciellt med Syndicate."

Svenska #Starbreeze Studios ryktas vara på gång med ett nytt #Syndicate-spel för #Electronic Arts räkning. Något som får ursprungsmannen och legendariska speldesignern Peter Molyneux att vilja hoppa in och ge teamet några väl valda råd.

Peter Molyneux säger att han inte har några problem med att EA låter hans titel från 1993 leva vidare i en ny generation. Men han vill ändå vara delaktig på ett hörn.

– Det är en fantastisk känsla att se att något du skapat fortfarande har liv och betydelse. Men min första tanke var; jag önskar jag fick spendera en dag med dem [utvecklarna] och berätta vad jag tyckte var verkligt speciellt med Syndicate, säger Peter Molyneux.

– Det är som en förälder som ser sitt barn växa upp och göra något med sitt liv – man vill fortfarande vara lite involverad. Det har redan kommit ett Populous DS. Det var okej, det gick inte jättebra. Återigen, jag önskar jag fick 10 minuter med dem.

Peter Molyneux är däremot inte intresserad av att själv jobba med nyversionen eftersom han säger sig ha fullt upp med andra idéer.

Skicka en rättelse