Enligt Nintendo själva är det mycket tveksamt om deras nästa stationära konsol får samma 3D-fokus som 3DS. Anledningen? De tror inte på 3D-glasögon.

Att #Nintendo är stolta över sin glasögonfria stereoskopiska 3D i sin färska 3DS är ingen hemlighet. Men enligt Nintendo of Americas starke man, Reggie Fils-Aime, är det inte troligt att det blir tal om 3D-fokus för deras kommande uppföljare till Wii.

– Glasögonfritt är en stor sak. Vi har inte avslöjat vad nästa grej blir för vår nästa stationära konsol, men baserat på vad vi lärt oss av 3D, så är det inte troligt att det blir något sådant, avslöjar Fils-Aime för CNN.

Nintendo tycks inte tro att 3D-teknologin blir lika slagkraftig med de speciella glasögonen.

– Vi på Nintendo märkte att glasögonprydd 3D-teknologi inte skulle fungera, berättar 3DS pappa, Hideki Konno. För att göra tekniken rättvisa för TV-spel kände vi att den behövde vara glasögonfri.

Wii 2 fortsätter att vara ett mysterium och många tror att dimmorna kommer att lätta något under sommarens E3. Vad tror ni blir Nintendos nästa vapen efter den tredje dimensionen och intensivt viftande?

Jag har tänkt samma sak. Eftersom att Wii är baserat på wi-fi antar jag så kanske de kallar den nya Nintendo Age (som i HD på ebgelska). 31/03 Precis som med vanliga glasögon så finns det en hel rad med olika modeller även för 3D. Jämför man t.ex. dom som man använder på bio så är dom inte ens i närheten av lika komfortabla som t.ex. Nvidias 3D Vision glasögon, som även dom är anpassade för... 30/03 allvarligt talat, att folk köper 3D tv nu, hur kul är det för polare som kommer över, ska ni sitta och turas om att ha 3D glasögonen ? Snubbar på både Mediamarkt och Elgiganten har avrått mig från att köpa nuvarande 3D variant, för 3D apparater som körs... 30/03 Spännande 30/03 HD all the way, tänk er Super Mario och Zelda i HD, jag bara ryser av tanken. 30/03 Glasögonen må vara anpassade för oss med glasögon men det är fan inte skönt, kan jag i alla fall påstå efter ett par biobesök. För mig personligen så finns det egentligen inte något behov av 3d för att njuta av spel eller film, och jag tycker att det... 30/03 Så länge de inkluderar bakåtkompabilitet med GC och Wii är jag nöjd. 30/03 Det enda jag vill ha från Wii 2 är högre upplösning (720p räcker), HDMI och bättre Virtual Console. 30/03 Jag håller tummarna för att glasögonlös3d-teknik utvecklas mera :) Visste inte om att brillorna passade på brillorna så att säga ;) 30/03 Varför insisterar alla på att kalla den Wii 2? Nintendo lägger inte bara på en siffra på nya konsoler, de döper om dem eller så lägger de på något extra i titeln. Jag tror inte de vill att Wii ska bli ett starkare varumärke än Nintendo. t.ex. NES > SNES... 30/03
Skicka en rättelse