Capcom lägger ner Mega Man Universe med omedelbar verkan. Vi berättar om de storslagna visionerna som aldrig blev av.

I vår skulle #Mega Man Universe släppas till nedladdningstjänsterna för Xbox 360 och Playstation 3. Idag berättar Capcom via spelets officiella webbsida att spelet läggs ner på grund av "flera orsaker".

Spelet såg ut att bli en frisk fläkt för den blå lilla roboten och skulle låta spelarna bygga egna banor och karaktärer. Titeln var frukten av seriens skapare Keiji Inafune, som inte längre arbetar på Capcom.

– Vi siktar på att förena alla Mega Man-fans över hela världen på ett ställe, sa han förra året om de storslagna visionerna. Vi ville bibehålla så mycket vi kunde från den klassika 8-bits-stilen och ändå tillåta spelaren visa sin syn av Mega Man. Vi ville skapa en plattform där spelaren kunde spela sin favoritversion av Mega Man, eller kanske en annan Capcom-karaktär eller något helt annat. Mega Man Universe kommer att bli ett fantastiskt spel.

Kanske förlorade spelet stöd inom företagets fyra väggar när Inafune lämnade Capcom i oktober förra året? Det vet vi inte. Men innan legendaren lämnade byggnaden lovade han att vi inte sett det sista av Mega Man.

– Det finns fler saker i görningen. Ni har inte hört det sista om Mega Man.

Däremot har vi sett det sista av Mega Man Universe. Här är en trailer på spelet som aldrig kommer att släppas:

[video=5796]

Skicka en rättelse