Utvecklarna bakom Odin Sphere och Muramasa: The Demon Blade har ett nytt spel på gång. Vi har den första infon om Grand Knight History.

Äntligen är det dags för Vanillaware att följa upp #Odin Sphere och #Muramasa: The Demon Blade. I nästa nummer av Famitsu – som har läckt ut – avslöjas #Grand Knights History. Men istället för att vara ett sidoscrollande action-rollspel är det tal om ett klassiskt turordningsbaserat rollspel till PSP.

Som ledare för en av tre grupper – "Avalon, kingdom of magic", "Logress, the ancient kingdom" eller "Union, kingdom of the knights" – tar du del av striderna. Detaljerna om historien och spelet är knapphändig, men du kommer att ha stor kontroll över din krigargrupp och dessutom kommer det finnas någon form av online-läge.

– 2D-karaktärerna animeras precis som i våra action-spel och vi utmanar också oss själva med att bygga en ny typ av spelmekanik genom att länka samman online och offline, berättar Vanillawares Tomohiko Deguchi för Famitsu. De flesta rollspelen handlar om en spelare eller en grupp med vänner, men vi försöker att lägga grunden för en ny typ av spel, ett storslaget krig, som alla spelare är delaktiga i.

Exakt hur det ska gå till vet vi inte inte ännu. Spelet är 70 procent klart och släpps lagom till sommarhettan i Japan. Det är oklart om det kommer att översättas och lanseras i Europa.

Skicka en rättelse