17 anställda vid Kaos Studios och 16 anställda hos Volition får gå.

#Homefront-utvecklarna #Kaos Studios och #Saints Row: The Third- och #Red Faction: Armageddon-studion #Volition har tvingats säga upp anställda, meddelar ägaren #THQ. Totalt rör det sig om 17 respektive 16 personer som fått tömma skrivbordet, skriver branschsajten Gamasutra.

Kommande DLC-material för Homefront påverkas inte av beslutet.

– Vi har gjort ändringar för att försäkra att team-storleken är förenlig med nivåerna på den nuvarande interna produktutvecklingen, säger en talesperson för THQ.

– Kaos har ett dedikerat team som kommer att fortsätta stödja Homefront med en pågående, robust DLC- och material-plan, och samtidigt jobba med förproduktionen på framtida spel.

Volition å sin sida jobbar som sagt med nya delar i Saints Row- och Red Faction-serierna, men också med skräcktrilogin #Insane tillsammans med Guillermo del Toro.

Bilden kommer från Homefront.

Bungie gjorde det och ändå rapporterades det i spelvärlden att de "sparkat" 15 pers efter Reach release. Journalism handlar om att skapa maffiga nyheter och locka läsare, samt att de första uppgifterna bara innehåller en del av storyn. ^^ Dock är det... 04/04 Mja, om de har någon vett har de anställt temporära tjänster på kontrakt och då blir de inte uppsagda. Låter snarare som de helt enkelt inte har råd eller något projekt att sätta dem på. 04/04 Singleplayern var långt från bra men sämst hittills inom de morderna FPSn är nog fortfarande MW2 03/04 "Haha, april april och allt det där. Du skrämde mig för en stund." "hahaha, ja... men ärligt talat. Du har fått sparken. Packa dina saker." 02/04 KOM UT MED PC PATCHEN OM NI NU ÄR SÅ J-A DEDIKERADE! 01/04 Homefronts singleplayer va så otroligt dåligt på alla sätt och vis! Fick verkligen kämpa för att spela igenom skräpet, eftersom jag inte gillar att bara lämna spel mitt i. Blev som mest galen på ens kamrater som alltid ställde sig i vägen eller att man... 01/04 Med tanke på hur ruttet Homefront faktiskt var så känns det bara skönt att höra att huvuden rullar... 01/04 Troligen bara folk de hyrde in i spelets slutläge för att färdigställa det, samma mängd som lämnade Bungie efter Reach, bara temporära anställda för Kaos. Kanske de även kickade någon som låg bakom buggig kod, vem vet? De har ju kvar folk för nätverk,... 01/04 Schysst... Men förmodligen visste de redan om det för länge sedan. De flesta i branschen jobbar som frilans, de har nästan aldrig tillsvidareanställning. 01/04 "Den som sprider skit ska skit få" Gammalt Fantomen ordspråk. 01/04
Skicka en rättelse