USA:s trasiga patentsystem har genererat ännu ett absurt fall. Worlds.com, som utvecklat virtuella världar sedan 90-talet, har stämt #NCsoft för patentintrång. Patentet i fråga inlämnades det en ansökan om 2000, beviljades förra året och har titeln "System and Method for Enabling Users to Interact in a Virtual Space". Spelen som nämns i stämningsansökan är bland annat #Tabula Rasa och #Guild Wars, men även #Lineage, som släpptes 1998 - två år före patentansökan.

I en kommentar till en tidigare nyhet om Worlds.com:s planer skriver Randy Farmer, som med onlinerollspelet Habitat från 1986 är en pionjär inom området, att han under det senaste året hjälpt till med att bekämpa ett flertal korkade patentanspråk.

Grejen är att en hel del av det som folk började patentera i slutet av 1990-talet skapats tidigare men inte patenterats, eftersom vi inte trodde att man *kunde* patentera mjukvara. Tur för virtuella världar att det stämmer.

Patenttroll kommer inte att komma undan med att göra anspråk på *min* prior art för nuvarande världar! Jag är en pryltokig person. Jag har grejer som du inte ens visste fanns, och jag vet var jag lagt dem.

I patentsammanhang motsvaras begreppet prior art på svenska av "teknikens ståndpunkt", eller med andra ord "all hittills känd teknik". Det är det vanligaste sättet att ogiltigförklara patent på - helt enkelt visa på att det som patenteras redan existerar.

kolla det här patentet då. http://www.google.com/patents?id=_KYEAAAAEBAJ&dq=7,181,690 står "an assembly to display a VIDEO GAME" liksom hur fan går det ihop, en grej för att visa tv-spel men om ni inte har patent på begreppet videospel i sig? dom är hel... 31/12 "How do we kill someone that has no life" 30/12 Guild wars är väll det spelet jag inte tänker på som en fri värld dock. Typ som diablo2, chattrum och sen kan man gå ut ur chattrummen med ett par polare. har spelat det i 3 år, det suger :D 30/12 Påmminer mig en tv-serie då en kille stämde kaffebolaget för att kaffet var för varmt:D 30/12 Nja, faktum är att det används till stor utsträckning som bytesvara mellan företag. Så om företag A vill använda sig av något som företag B har ett patent på så brukar man försöka komma överrens om ett utbyte av nyttjanderätt till patent (om företag A... 30/12 Man slutar aldrig häpnads av amerikanska stämmningar. 30/12 Hahaha, till skillnad från gemene Svensk som sitter och snackar skit om USA vid kaffebordet och är riktigta förståsigpåare utan att varken känna någon amerikan eller ha besökt landet? Dessutom har vi själva Carola som en av Sveriges största idoler, Hall... 30/12 löjligt 30/12 Så.. ska dem inte stämma resterande mmorpg utvecklare också? 30/12 Detta är ytterligare ett exempel på att patentsystemet behöver ses över. Man kanske skulle ta patent på att tänka tankar och stämma alla som gör det. Fast det kanske inte skulle ge många kronor. :) 30/12
Skicka en rättelse