Över 17 miljoner användare redan, men än är inte Sony nöjda. Inte på långa vägar.

De 17 miljoner registrerade #Free Realms-användarna är inte nog – långt ifrån. #Sony Computer Entertainment hoppas på att deras free-to-play-baserade onlinevärld till pc och Playstation 3 ska nå över 100 miljoner i framtiden.

Varför? För att det finns så många barn. Såklart.

– Jag tror det kan ta fem eller sex år. Men jag ser ingen anledning till varför det [Free Realms] inte skulle kunna nå upp till 100 miljoner, säger Sony Online Entertainment-chefen John Smedley.

– Det finns så många barn därute. Och det fantastiska med ett barnspel är att, och detta är annorlunda jämfört mot en vuxenpublik och något folk inte tänker på, det kommer alltid nya barn; en ändlös tillgång av barn som hungrar efter gaming.

Enligt Smedley kommer Sony fortsätta stödja och uppdatera Free Realms under lång tid framöver. Han nämner tolvåriga Everquest som ett exempel på att företaget är måna om att hålla liv i sina titlar så länge spelarna finns kvar.

Att nå 100 miljoner kan tyckas helt enormt, men faktum är att det redan finns de som lyckats. Onlinespelsvärlden Runescape har över 140 miljoner registrerade användare.

Mer om vad du (eller ditt barn) kan göra i Free Realms läser du här.

Skicka en rättelse