"Betygen är inte viktiga" säger Gearbox-chefen i en ny intervju.

Nämns titeln #Duke Nukem Forever brukar en av två saker hända. Antingen kläcker någon ur sig något av hans otaliga citat eller så får man höra omskrivningen Did Not Finish. Efter 14 år i utveckling är det kanske inte så konstigt och när Randy Pitchford pratade med CVG rörde många frågor kring hur väl 90-talshjälten skulle funka år 2011 med en ny generation gamers som växt upp med Call of Duty som referens.

- Jag vet inte hur eller varför men Duke är en ikon. Han är viktig för spelkulturen och det har inte skett på grund av alla fantastiska spel med honom, för det har inte släppts några. Han har blivit något av spelvärldens Chuck Norris.

Vidare pratar de också om oron över den långa utvecklingen och faktumet att #Gearbox Sofware fick rädda spelet från avgrunden, och hur det kan komma att påverka betygen.

- Jag vet inte. Jag vet vad jag känner när jag spelar spelet - det är roligt, och jag vill hela tiden se vad som händer bakom nästa knut. I ärlighetens namn vet jag inte hur viktiga betyg är för det här spelet. Vad jag menar är att detta är spelhistoriens största anspänning och nästan något historiskt.

"Duke är ingen mansgris, han vill ju rädda alla brudar

De berör också spelets lättklädda kvinnor, vi fick se det på en strippklubb i Las Vegas, och om Randy Pitchford är rädd att bli attackerad av kvinnorättsorganisationer.

- Kvinnor kan erbjuda Duke något annorlunda än män så om han tycker att de är mindre värda beror det inte på deras kön utan att de helt enkelt inte är han själv [...] om några feminister vill använda Duke för att få uppmärksamhet för sin sak, kör vind. [...] Det finns massa orättvisor som drabbar kvinnor så det är bara bra.

Tack till T.Mani för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse