Markus Perssons kubistiska byggspel har dragit in hundratals miljoner kronor.

1,8 miljoner – så många har betalat för att få ta del av #Minecraft sedan alpha-versionen släpptes i juni förra året. Och den otippade framgångssagan drar in rejält med pengar: upphovsmannen Markus Persson säger i en Reddit-diskussion att man sålt omkring 800 000 alpha-versioner för 9,95 euro styck, och efter att betan släpptes i december har över en miljon versioner sålts för 14,95 euro styck. Sammanlagt har spelet dragit in nära 23 miljoner euro, eller omkring 200 miljoner svenska kronor.

Även om en del av intäkterna går åt till skatter, Paypal-avgifter och andra omkostnader håller Markus med om att det rör sig om stora summor och han känner sig överväldigad av spelets framgångar.

Minecraft sköts och utvecklas av #Mojang Entertainment och företagets planer är att släppa spelet till IOS och Android. De jobbar även på ett nytt projekt kallat #Scrolls som är tänkt att dyka upp i år och som du läser mer om här.

Wow, jag spenderade just ~2 timmar i sträck på att kolla igenom hela säsong 1 >.< 09/04 Same. 08/04 Ingen som förstått att om man köper man nu så får man tillgång till spelet sen? Jag som köpte tidig alpha får allt som kommer härefter! 08/04 Tråkigt att Notch bor i Sveige, hälften av pengarna försvinner ju i skatt.. 08/04 Nja du betalar ju en mindre summa för alphan och betan än vad hela spelet kommer kosta när det släpps, Tycker det känns bra att jag köpte det under alpha och kommer ha tillgång till alla updates tills spelet slutar utvecklas. Edit: Attans, så går det... 08/04 Har inte köpt det själv men skulle helt klart kunna tänka mig betala för ett spel som Minecraft. Alltid roligt när det går bra för duktiga utvecklare som verkligen gjort sig förtjänt av framgången (annat är Zynga som antagligen inte kommit på en enda... 07/04 Tvärt om tycker jag. Genom att betala under utvecklingstiden så bidrar man ju själv till spelets slutgiltiga kvalitet. Okonventionellt kanske, men knappast fult. Vill man så kan man ju bara vänta tills spelet är färdigutvecklat. Mojang är inte de ända... 07/04 Tycker personligen det är fult att ta betalt för alfa- och beta-versioner av spel. 07/04 För tidigt att se upp till Notch,än vet vi inte om det är fluke eller skill. 07/04 Det är fortfarande beta och man inte ska bli för fäst vid moddar och sina världar då spelet som sagt inte är släppt än :) Hade dock varit en mardröm om allt man gjort försvunnit nu haha! 07/04
Skicka en rättelse