Första detaljerna kring nästa del i Biowares rymdepos är här. Spoilervarning utfärdas.

Igår kunde vi rapportera att efterlängtade #Mass Effect 3 avtäcks i nästa nummer av Game Informer. Redan nu har de första detaljerna från artikeln sammanfattats av prenumeranter som fått sin tidning tidigt. Nedan är det som hittills avslöjats om den tredje och avslutande delen i serien som kallats 2000-talets Star Wars.

Obs! Spoilervarning!

  • Spelet kommer att zooma in på vår hjälte strax efter händelserna i Mass Effect 2:s dlc The Arrival. Shepard står inför rätta på Jorden och håller på att förhöras när allting kastas omkull och reapers invaderar. Prologen handlar om hur Shepard flyr till Normandy och ger sig av i jakt på allierade.

  • Ceberus, den mystiska organisationen som återupplivade Shepard i del två i serien, är nu ute efter hans huvud. The Illusive Man spelar en betydande roll.

  • Hittills bekräftade följeslagare i spelet är Garrus, Liara och - beroende på ett val du gjorde i det första spelet - Kaiden eller Ashley. Wrex, Mordin, Legion och Anderson återvänder, förutsatt att de är vid liv efter dina äventyr i tidigare spel - men det är inte säkert att de är spelbara.

  • Om du inte spelat tidigare delar i serien kan du använda dig av en tillbakablick i serieform som låter dig fatta viktiga beslut på ungefär samma vis som i inledningen till PS3-versionen av Mass Effect 2.

  • Spelet kommer, inte särskilt överraskande, att ha flera slut - några "goda" och några "onda". Vilket slut du får påverkas bland annat av vilka kompanjoner du rekryterar.

  • RPG-elementen kommer att vara betydligt fler i ME3, jämfört med tvåan. Spelare kommer att ges större frihet när det kommer till att välja förmågor och du kommer att kunna lära dig fler specialiseringar under spelets gång.

  • Vapnen i spelet baseras på Mass Effect 2:s diton, men kommer att kunna modifieras så att du kan byta ut exempelvis pipor och kikarsikten.

  • Alla spelarklasser kommer att kunna använda alla vapen, men man kommer bara att kunna bära en viss mängd tillhyggen på en och samma gång. Den enda klassen som kan bära ett obegränsat antal vapen är soldaten.

  • Trots ryktena inehåller ME3 ingen multiplayer-del. Bioware säger till Game Informer att man kommer att undersöka det i framtida spel eller spin-offs.

Skicka en rättelse