Att kunna ladda ner spel man köpt digitalt när man vill så länge tjänsten existerar är något som användare av exempelvis Steam och Good Old Games tar för givet. Så är emellertid inte fallet på #EA:s onlineaffär. Lägger du något i varukorgen får du möjligheten att pynta 39,99 kr extra för "förlängd nedladdningsservice" för de spel som köps vid samma tillfälle. Det innebär att du inte kan ladda ner spelen i bara sex månader, vilket är det normala hos EA, utan i två år.

Innan det börjar mumlas om att rulla in EA i tjära och fjädrar måste det sägas att det tycks vara normalt förfarande hos den digitala distributör de valt, Digital River. Andra som också använder Digital River, och därmed samma avgiftsmodell, är #Nvidia och #Symantec. #Capcom använder samma system, men tar i skrivande stund inte betalt för extra nedladdning.

Vi är medvetna om att det varit så här på EA Store sedan lanseringen, men att det inte fick någon vidare uppmärksamhet då och faktumet att avgifterna fortfarande tillämpas gör det värt att skriva om, tycker vi. Som konsumentrådgivning, om inte annat. EA har på senare tid [n=30149 även börjat använda Steam] vilket kan ses som en ljusglimt för vissa. Steam har dock på sistone fått [n=30179 kritik] för sin prissättning.

Rent etiskt eller vad man nu ska säga så är det väl inga problem, jag menar 40kr är inte precis någon enorm summa och du behöver inte oroa dig för att skivan ska bli repig eller borttappad, men rent ekonomiskt är det ju inte så smart att erbjuda en serv... 02/01 Dom kanske ska satsa på kvalité istället för kvantitet.!?¿ 02/01 Helt sjukt att dom gör på detta sätt. Har läst lite kommentarer från en del här och vissa tycker det är helt rätt att ta mer betalt för att "det är dyrt att hålla med servrar". De är helt fel. Det blir snarare billigare i längden för dom eftersom dom... 02/01 Haha... ( :facehand: ) Åter igen, att omständiga, kostsamma och i slutändan onödiga processer skärs bort ur distributionsledet är helt naturligt och i slutändan dyker de jobb som försvunnit upp någon annanstans. Pengar försvinner inte ur systemet så lät... 02/01 Förstår faktiskt inte problemet. Om man köper ett spel i en affär och sedan tappar bort det/förstör det måste man punga ut pengar för ett nytt spel eller en ny skiva(om företaget har sån service). Så varför ska EA behöva stå för extra kostnader(ja servr... 02/01 hehe alla tillfällen att rulla Ea i tjära o fjädrar ska ju tas :D Nee men seriöst så känns ju alla nedladdningstjänster utom steam överflödiga :P Jag spår att EA kmr få lägga ner sin i framtiden kanske :) 01/01 tur man inte handlar över ea store det här gör ju inte köplusten mer intresant heller 01/01 det här var la inte direkt någon nyhet, sist jag kollade EA Store så hade dom samma regler för nerladdning och det var typ 1 år sedan! Själv så kommer jag LÄTT köpa Battleforge när det släpps men förhoppningsvis blir det via steam nu eftersom EA downloa... 01/01 Ingen som varken tvingar er att köpa spel där eller att lägga till extra nerladdningstid. Bränn ut installationsfilen på en skiva eller spara de på en annan hårddisk om du är rädd för krascher. För att företagen ska ta sig ur finanskrisen så måste dom... 01/01 Tack John! Jag har inget problem med nyhetsrapportering i sig, men jag tycker att läsaren ska få skapa sin egen åsikt utan påtryckningar från skribenten. I detta fall är det ju ganska solklart att det inte ser så bra ut, även om EA säkerligen har sina... 01/01
Skicka en rättelse