Ultima-skaparen Richard "Lord British" Garriott, som efter att ha blivit [n=28183 förste spelutvecklaren i rymden] fick nya intressen och valde att [n=28901 lämna NCsoft] och sci-fi-MMO:et #Tabula Rasa, kan vara på väg tillbaka till mer välbekant mark. Till BBC säger Garriott att ett medeltida fantasyspel var det sista han ville göra efter 25 år på #Origin, men att det nu är annorlunda.

Nu, efter en väldigt intressant paus, är jag väldigt sugen på att komma in i matchen igen och jobba på ett nytt spel. Antagligen medeltida fantasy och antagligen online; det är något väldigt starkt med att samla ihop människor.

I artikeln kommenterar också bland andra Peter Molyneux och Will Wright det gångna året och vad som komma skall. Den senare tror att nästa år kommer att bjuda på mer socialt nätverkande i spel, och att hur man interagerar med spel inte bara kommer påverkas av plattformen utan även var man spelar.

Så, till exempel: ett mobilspel som interagerar med en GPS så att var du fysiskt spelar spelet i den riktiga världen har en direkt påverkan på spelet du spelar.