Flertalet källor bekräftar att Nintendo visar upp sin nya konsol på sommarens stora mässa och den kan vara mer kraftfull än konkurrenterna.

Efter ihärdiga rykten om att en uppföljare till Nintendo Wii, som släpptes i slutet av 2006, bekräftar nu ett flertal källor till Game Informer att nästa konsol avtäcks på årets E3-mässa. Den kan dessutom vara mer kraftfull än dagens konkurrenter och ska komma redan 2012. Enligt deras uppgifter har #Nintendo redan börjat visa tekniken för tredjepartsutvecklare för att få dem intresserade. Någon bekräftelse lär vi dock inte få från det japanska företaget, deras policy är att inte kommentera rykten och spekulationer.

Nintendo Wiis rörelsebaserade kontroller blev hånade i många år men det är fortsatt den mest sålda konsolen i jämförelse med Xbox 360, Playstation 3. Att nämnda konkurrenter numera också aktiverar sina ägare med samma metoder är också ett ganska bra kvitto på framgångarna.

och alla spelkonsoler hånade WII med dess rörelsekontroll och sen komme det kenictech m.m Nintendo hade bara planerat på långsikt och lyckades ^^ 25/05 Håller fullständigt med dig. Har länge innan tyckt att Nintendo var suveräna sen kom wii och då var det för min del som att dom bara sjköt en kula rätt igen mitt förtroende för dom 25/04 komigen nu nintendo fixa en konsoll utan nån sorts gimmick utan en konsoll med en normal handkontroll. Om ni fixar det köper jag er nya konsoll annars får det va! 25/04 Wii 2....denna gång med 360 grafik -_- 17/04 Det Nintendo har varit bra på med Wii, är underhållet av sina karaktärer. Mario, Donkey Kong, Kirby, Link/Zelda. Samus mm. Alla de har fått ett eller flera spel på Wii, och alla har varit underhållande, tillräckligt snygga, och fått in nya element i gam... 16/04 Snarare en publik som är under 12 och över 20. De "vuxna barn" som spelat på Nintendokonsoller ända sen NES och fastnat för tajt gameplay är inte en liten del av målgruppen. Men att de missar tonåringarna som tycker att det absolut roligaste med spel... 16/04 Ja tänker nog inte köpa ett enda wii till köpte första sålde första hehe punkt slut 16/04 Mer än rätt av Nintendo. Nu när Microsoft och Sony släppt Kinect och Move. 15/04 En vanlig kontroll, tack. 15/04 Det enda som hindrar GC-kompatibilitet är väl egentligen om Wii 2 inte kan läsa skivorna...Bakåtkompatibilitet för Wii borde ju ge för GC också, då arkitekturen i princip är likadan 15/04
Skicka en rättelse