Activision-chefen Dan Winters säger att gamers fått "fel uppfattning" om Activision, och att anledningen att de får utstå så mycket kritik är för att de är "nummer ett".

#Activision Blizzard-chefen Dan Winters säger att spelarna fått "fel uppfattning" om företaget, och att anledningen till att de får utstå så mycket kritik är för att de är störst i branschen. Det gör Activision till ett lätt byte, menar Dan Winters.

– Det är intressant för innan vår ihopslagning med Blizzard – då vi blev största utgivaren sett ur ett inkomstperspektiv – så var vi alltid kända som det varma och mysiga Activision; den älskvärda nummer två. Så fort vi blev nummer ett och utvecklade bredare perspektiv så började synen att förändras lite, säger Dan Winters till Gamesindustry.

– Vi har jobbat väldigt hårt, och fortsätter göra det, för att låta folk veta att vi är samma personer [som innan] – det är vi faktiskt. Vi har inte förändrats! Jag är samma kille som jag var innan ihopslagningen, liksom de flesta andra av oss. Vi är samma organisation. Vi har inte gått ut och anställt 3000 människor. Vi har fortfarande samma hälsosamma respekt och uppskattning för talang som vi alltid haft.

Dan Winters hyllar också den "process" Activision-bossen Bobby Kotick skapat på egen hand, som tillåter spelhusen att vara självständiga och bibehålla sin egna kultur. Det är oklart om det är samma process som tvingade #Bizarre Creations att stänga portarna, orsakade Guitar Hero-döden och sparkade Call of Duty-skaparna Jason West och Vince Zampella.

De Activision-positiva intervjuerna verkar vara något av en trend på sistone – ni minns väl häromveckan då Blizzard-chefen Mike Morhaime uttryckte sitt stöd för Bobby Kotick?

Bild: mannen, myten, legenden... Bobby Kotick!

Hatar dom för alltid när speciellt när dom tvingade blizzard att förstöra wow med cataclysm på det sättet som det blev. 16/04 Att gnälla och bojkotta är det du kan göra som konsument för att markera ditt missnöje, så det lär vi fortsätta med... 15/04 SLUTA GNÄLL FÖR FAN STARTA ETT NYTT FORUM ELLER BOJKOTTA ALLA SPEL AV DOM. Sluta vara så p12:or och skaffa ett liv om ni bara ska sitta o gnälla! Inte deras fel att ni kanske inte testade betan eller något? Dom utvecklar ett spel dom tycker dom gör bra... 15/04 Fan vad snubben spyr ut skitsnack! Alla hatar inte Activision för dom är stora...alla hatar dom för att deras chef är en jubelidiot, de är giriga och konstant mjölkar sönder bra spelserier. Ner med Activision, det är dags att börja bojkotta alla spel... 15/04 Jag vet inte riktigt vad det är, men det där enorma leendet känns lite som om det döljer en djävul där bakom. "/ 15/04 nej fan Activision kan fara och flyga. Aldrig mer köpa spel som de ger ut. 15/04 Måste ju fråga vad poängen med artikeln är annars? Hela syftet med den är att peka på att Activision saknar verklighetsuppfattning, när det i artikel efter artikel på den här sajten talas om hur Activision inte betalar ut sina royalties sparkar sina stj... 15/04 Att folk gnäller är bara larvigt, något gör ju Activision och Mr. Bobby (som jag för övrigt tycker ser trevlig ut) rätt med tanke på deras framgång. Tror vi lider lite av den högljudda griniga minoriteten här. 15/04 Ha ha, idioter. 15/04 Det är nog inte utvecklarna som ska ha skit för detta utan utgivarna som gör allt för att maximera inkomsterna av ett spel. Självklart finns det säkerligen många utvecklare som gillar detta då det ju även kan innebära att de själva får mer i lön. Men... 15/04
Skicka en rättelse