#Activision Blizzard-chefen Dan Winters säger att spelarna fått "fel uppfattning" om företaget, och att anledningen till att de får utstå så mycket kritik är för att de är störst i branschen. Det gör Activision till ett lätt byte, menar Dan Winters.

– Det är intressant för innan vår ihopslagning med Blizzard – då vi blev största utgivaren sett ur ett inkomstperspektiv – så var vi alltid kända som det varma och mysiga Activision; den älskvärda nummer två. Så fort vi blev nummer ett och utvecklade bredare perspektiv så började synen att förändras lite, säger Dan Winters till Gamesindustry.

– Vi har jobbat väldigt hårt, och fortsätter göra det, för att låta folk veta att vi är samma personer [som innan] – det är vi faktiskt. Vi har inte förändrats! Jag är samma kille som jag var innan ihopslagningen, liksom de flesta andra av oss. Vi är samma organisation. Vi har inte gått ut och anställt 3000 människor. Vi har fortfarande samma hälsosamma respekt och uppskattning för talang som vi alltid haft.

Dan Winters hyllar också den "process" Activision-bossen Bobby Kotick skapat på egen hand, som tillåter spelhusen att vara självständiga och bibehålla sin egna kultur. Det är oklart om det är samma process som tvingade #Bizarre Creations att stänga portarna, orsakade Guitar Hero-döden och sparkade Call of Duty-skaparna Jason West och Vince Zampella.

De Activision-positiva intervjuerna verkar vara något av en trend på sistone – ni minns väl häromveckan då Blizzard-chefen Mike Morhaime uttryckte sitt stöd för Bobby Kotick?

Bild: mannen, myten, legenden... Bobby Kotick!