De som kallat #Capcoms kommande nytolkning #Dead Rising 2: Off the Record (läs mer här) för en simpel cash-in kommer bli förvånade, hävdar utvecklarna #Blue Castle Games.

– Det kan finnas en risk för det [cynism hos fansen]. Men det är absolut inte hur vi ser på spelet. Vi ser på den här titeln som något som faktiskt är väldigt annorlunda och väldigt fräscht och väldigt nytt, säger spelets exekutive producent Jason Leigh.

– Ja, det är Fortune City, det handlar om Fortune City-utbrottet, men i denna nya vision och genom att återföra Frank [ettans huvudperson] tillbaka till spelet, så kommer till och med de första 15 minuterna vara annorlunda mot tidigare.

Jason Leigh säger också att de fans som eventuellt har reservationer kring Dead Rising 2: Off the Record förhoppningsvis kommer bli positivt överraskade av det material de kommer att visa upp innan släppet i höst. Off the Record släpps som ett nytt spel och alltså inte som DLC för de som redan äger #Dead Rising 2.

Nyversionen innehåller svårare fiender, ett nytt område i Fortune City, snabbare laddningstider och ett helt nytt (hittills okänt) spelläge. Eftersom FZ älskar dig lägger vi upp debuttrailern igen, om du råkade missa gårdagens nyhet.

[video=7670]