GlaDOS kräver processorkraft för omstart och tidigare tillgång till portalerna.

Dagens stora snackis har varit den klocka som räknar ner på denna #Portal 2-doftande sajt. Klockan 18 i dag nådde klockan noll och det stod klart att Portal 2 med Steam-spelares hjälp kan bli tillgängligt innan det officiella releasedatumet på tisdag.

Det som krävs är att tillräckligt många spelar något av 13 indie-spel (som av en händelse alla finns att köpa till reducerat pris via Steam). Även här räknar en klocka ner; i nuläget är det drygt 93 timmar kvar tills Portal 2 släpps och för varje CPU-kärna som bidrar med kraft (läs: spelar något av de listade spelen) ökar farten på nedräkningen.

Eller med GlaDOS egna ord:

09:00 – Hello again.
09:00 – I’ve been waiting a long time for this.
09:00 – I know it’s arriving later than expected.
09:00 – But I have a message for you:
09:00 – April Fools.
09:01 – I’m joking.
09:01 – Seriously, though:
09:01 – You’ve been surprisingly competent at
09:01 – generating electro-chemical energy to jumpstart the system.
09:01 – But now we need raw computational power
09:02 – to speed up the reboot process.

Haha va roligt! Idag märker man hur smarta Valve varit med detta påhitt! Kollar man in länken som lillbrorsan postade där dem räknar ut när Portal 2 bör släppas så ser man nu att släppet blir på tisdag den 19e enligt vad den räknat ut. Alltså har dem... 18/04 Även om alla skulle resonera så skulle vi få Portal2 det datumet som vi trodde från början. Dom har inte förlängt tiden dom har bara gett oss en möjlighet att förkorta den om vi vill :) Som du säger, är ju bra att det är vissa spel på rea för folk som... 17/04 Om alla resonerade som du typ att det inte gör nåt eftersom alla andra spelar och köper så går det ju snabbare ändå, då skulle ingen köpa eller spela och då skulle det inte bli nån snabbare release. Kanske hade de kunnat släppa spelet snabbare ändå, uta... 17/04 Hur bra som helst! Förstår inte hur man kan se detta som en dum grej, vill man ha Portal2 tidigare behöver man ändå inte köpa något spel eftersom andra gör det. Förstår inte hur folk kan säga att Valve "lurar folk" vad är det som är oklart? -Nej nej fy... 17/04 Visst drar de väl nytta av det och vill få in lite pengar, men ärligt talat ser jag inte det så värst hemskt. Visst, om det vore andra deals, men när det handlar om just detta, indie, så är det för mig godkänt. Indieutveckling för mig är mer acceptabelt... 17/04 Det handlar inte heller om att jag inte skulle kunna lägga ut pengarna för att få några indi-spel. Det jag reagerar på är att enda anledningen till något som det här är att pressa ut mer pengar. Jag anser att det är fel att få folk att köpa något bara... 16/04 Hittade en sida som jag följer just nu för att få exakt tid då Portal 2 släpps http://www.coughlandesign.com/portal/ 16/04 Kul idé, både girigt och charmerande! 16/04 http://www.pointblog.se/?go=marcus333 16/04 Håller med där, ingen som tvingat någon att köpa något extra. Jag själv köpte Super Meat Boy även att jag inte förbokat Portal 2. Såg det som en bra rabatt på spelet bara. 16/04
Skicka en rättelse