#Magicka är en av de större svenska indiesnackisarna just nu, och för några dagar sedan nådde första tillägget #Magicka: Vietnam konsumenter världen över. Inspirationen kom efter att de lade till M60:n i originalet, varefter #Arrowhead Game Studios kände att det var för fräckt för att låta bli att bygga vidare på. I Vietnam-tilllägget får du tillgång till nya magier, nya vapen, nya områden och inte minst nya skämt. När vi testade originalet gillade vi det, men vi ansåg det vid släpp vara lite buggigt. Johan Pilestedt, CEO på Arrowhead, kommenterar framgångarna till FZ.

– Det känns ju fenomenalt, Vietnam-DLCn var ett av de paket vi brann starkast för, och efter att vi genomgått en sån lång och tung utveckling av Magicka var det otroligt skoj att bita i något som var mycket mindre och som vi kände att vi hade möjlighet att polera och fixa till den nivån vi ville. Sen att mottagandet varit fantastiskt är ju bara en bonus!

Välpolerat såväl som vietnamesiskt. Ja tack!?

Johan berättar om vilka godsaker som bubblar i grytan framöver.

– Haha! Ja... Vad ska jag säga, vi har en sjuk mängd roliga saker att erbjuda, men närmast i tiden ligger PvP som utöver själva game modes:en kommer erbjuda en stor dos balansering.

– Sen tittar vi såklart på andra saker vi kan spoofa och driva med, kanske något utomjordligt roligt?

Så länge spelarna vill ha mer Magicka, kommer mer material, men Arrowhead vill inte fastna i att utveckla bara ett universum.

– Vi vill inte bli en "one IP-studio" och utöver de kommersiella projekten så har vi några hobbyprojekt som vi förhoppningsvis får ut till allmänheten. Någon gång.

Humor är en väldigt påtaglig del av spelet, och när rösterna är mer eller mindre osammanhängande gibberish är det lätt att föreställa sig att arbetsplatsen måste vart fylld av glädje under inspelningarna.

– Det var otroligt roligt - sjukt svårt i början, men sen blev vi rekommenderade att skriva om all dialog till gibberish istället för att bara hitta på saker... Så nu pratar alla på kontoret Magickanska. Roligast är interaktionen mellan Khan och Kungen.

Johan försöker sig även på att beskriva företagets humor.

– Oj, en blandning av Grotesco, Monty Python och Family Guy... Kanske?

Men vem är egentligen roligast på Arrowhead, kan man då undra.

– Jag tror det är Carl - han är den som oftast bringar fram asgarv under lunchrasterna... Fast å andra sidan är Malin en riktig sniper vad gäller skämt.

Magicka: Vietnam går att införskaffa för 4,99 euro via digitala återförsäljare, och Magicka krävs för att kunna spela det.

Det kan vara så att en tävling med Magicka plus Magicka: Vietnam är nära förestående. Om så vore fallet skulle det definitivt vara intressant för dig att hålla ögonen på FZ närmsta tiden.

Den legendariska tillkännagivanderullen.
[video=7355]