Nästa generation konsoler får fläskigt med minne - om Crytek hade fått välja.

#Crytek har gett sig in i diskussionen om nästa generations konsoler, och Tiago Sousa på företaget menar på att 8GB minne vore minimum för att de skulle kunna utveckla som de vill. Det är i en intervju med Eurogamers Digital Foundry gällande skapandet av Crysis 2 som informationen haglar.

– Om jag skulle peka finger mot Microsoft/Sony skulle det verkligen vara på minnessidan. Det är alldeles för lite, och den mest begränsande faktorn från ett visuellt perspektiv. Jag skulle verkligen vilja se nästa generations konsolplattformar med ett minimum av 8GB.

Crysis 2 till Windows kräver minst 2GB, eller 3GB om du kör Windows Vista. Vill du jämföra mot Xbox 360 och Playstation 3? Tänk 512MB DDR3 för Microsofts konsol, och lika mycket för Sonys, fast 256MB i din Playstation 3 är låst till systemresurser.

Vad vill du se i nästa generations konsoler?

Så det var inte Z3bb4n's inlägg du syftade på i din ursprungliga post? http://www.fz.se/forum/artikelkommentarer/crytek-minst-8gb-ram-i-nasta-konsolgeneration-159271/post-1428700 Han skriver inte att SATA är sämre än SSD utan att SATA är sämre än SAS.... 19/04 Hehe, på min tid var det Sega vs Nintendo! :) Men konsoll vs PC...dom har olika användningsområden, enkelt! 19/04 Vad menar du? Ser inte Apple's produkter grymma ut "på papper"? Tror att 12-kärnig CPU, 32 GB RAM och 8 TB hårddisk räcker! http://www.apple.com/se/macpro/ 18/04 Varför jämföra PC prestanda med konsol prestanda??? Dom arbetar på olika sätt... Skulle vilja se hur en dator med PS2 specifikation skulle klara av att köra shadow of the collosus! 300 Mhz 32MB ram 4MB grafik kort (PS2 spec) hmmmm skulle inte tro det!... 18/04 Nämen titta, du motbevisade dig själv och hittade två punkter där konsoller är bättre än datorer ;) 18/04 Det finns en marknad för att dom är billigare än en hel dator just nu. och dom är lätta att bara koppla in i teven och spela med. familjer med barn/tonåringar köper antagligen en konsol för det är bara spel. inget annat du kan aldrig säga att du sitter... 18/04 Bara du som inte vet hur man hanterar en pc :P Min far kan inte med mobiltelefoner heller. Det måste ju betyda att dom suger! Eller? 18/04 Ojojoj, snacka om att missa hela poängen. Eller var det ett skämt som jag inte förstod? Hint: om PC är överlägsen i ALLT varför finns det då en enorm marknad för konsoller? 18/04 PC suger, fattar ni inte deT? 18/04 Varför inte bara utveckla ett litet moderkort som man kan bygga på som man vill med pc delar? alltså bygga in allt som behövs för att konsolen ska funka i moderkortet. Sen bara bygga på med pc delar om man vill ha en bättre spelburk. En vanlig dator fun... 18/04
Skicka en rättelse