...och 8 miljoner Move, meddelar Sony.

Mer än 50 miljoner Playstation 3-konsoler har skeppats världen över, meddelar #Sony. Deras rörelsekänsliga kontroll Move har skeppat över 8 miljoner.

Siffrorna är hämtade den 29 mars för PS3 och den tredje april för Move. Eftersom det handlar om skeppade konsoler innebär det alltså hur många enheter som sålts till återförsäljare, och inte hur många konsumenter som faktiskt köpt prylarna i butik. Sony avslöjar också att över 75 miljoner Playstation Network-konton har skapats.

En uppskattning rapporterad av branschsajten Gamasutra gör gällande att det finns 43,4 miljoner aktiva PS3-konsoler, vilket i sådana fall är mer än Xbox 360 och dess 42,9 miljoner. Men överlägsen ledare är fortfarande Nintendo med 75,5 miljoner aktiva konsoler.

Jo det såklart. Man får väl försöka låta ens kompisar spela på egna konton eller gästkonton, om det är möjligt. 21/04 Behövs inte. Men för att du ska förstå lite skillnaden så ta en titt på hur multiplattformtitlar (de stora framförallt) faller ut. COD black ops och ex crysis 2 nu. 20/04 Källa på det, tror inte att skillnaden mellan sålda spel till 360 och ps3 är så stor som du försöker utmåla den som. 19/04 Alla som har en Sony produkt har ju fan ett psn konto nästan...psp, mfl. Känns som att antalet aktiva PS3(och uppkopplade) i verkligheten är betydligt mindre än vad sony försöker säga. 360 spelas ju betydligt mer... och det märks ju i sålda spel med. 19/04 50 miljoner, bra då kan det väl vara färdigsålt där. Dags med en ny generation snart kanske? Är ju evigheter sedan 360 och PS3 släpptes. 18/04 Man hade ju inte behövt flera konton om allt material släpptes i alla regioner samtidigt. 18/04 Ni som kommenterar har inte tänkt på att Sony också säljer psp:n som också kan dra nytta av psn konton? 18/04 Jo jag håller med till viss del. Det jag kan förstå med att dom som gör det är när man har kompisar på besök eller när man har fest, så äre lite surt om dom lirar och sänker din statestik. 18/04 Kan väl vara så att två bröder, en syster och en brorsa eller en pappa och en son har varitt konto också kanske?? =) 18/04 Det var intressant...spela med ett konto när man är i toppform och ett annat när man vill slöspela alltså ? Lite fegt låter det tycker jag. 18/04
Skicka en rättelse