För att fira Sonics 20 år som tvspelsmaskot släpper #Sega i år #Sonic Generations till Xbox 360 och Playstation 3. Sega vill att fans av de tidigare liren såväl som de som gillar de nya liren ska känna sig bekräftade, och därför kommer spelet vara spelbart i både 2D och 3D. Men det är inte allt, utan i 2D-läget kör du med den klassiska Sonic från 1991 och i 3D-varianten kör du med den nya och båda två har sina egna specialattacker. Klassiska Sonic har sin "Spin Dash" och "Spin Attack", medan moderna Sonic har "Homing Attack" och "Sonic Boost".

Det vill säga, hela spelet är i full HD (...), och spelbart i såväl 2D som 3D och inspireras av Sonics "tre definierande eror" som funnits under Sonics 20 år på marknaden. Storyn handlar om att universum kastas in i kaos när en mystisk ny kraft skapar tidshål som drar tillbaka honom och hans vänner i tiden där han framförallt stiftar bekantskap med klassiska Sonic. Tillsammans måste de... Ja, du gissade rätt, rädda sina vänner och ta reda på vem som ligger bakom allt ståhej. Spana in de första bilderna i vårt arkiv, och se första trailern inbäddad nedan.

<object id="vid_4dac2b342db5b9235e000159" class="ign-videoplayer" width="480" height="270" data="http://media.ign.com/ev/prod/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash"><param name="movie" value="http://media.ign.com/ev/prod/embed.swf"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><param name="bgcolor" value="#000000"></param><param name="flashvars" value="url=http://uk.ign.com/videos/2011/04/18/sonic-generations-gameplay-trailer"></param></object>