I slutet av maj kan du möta upp med andra spelintresserade och lira retrospel, tävla och vältra dig i nostalgi på Retrospelsmässan i Göteborg.

Lördagen den 28 maj är Retrospelsmässan tillbaka i Göteborg. Den är en hyllning till tv- och datorspelen från 70-, 80- och 90-talet och utlovar både en god dos nostalgi såväl som tävlingar i klassiska spel som Super Mario Bros. och Street Fighter II.

– Förra året besöktes Retrospelsmässan av mer än 700 personer, vilket var långt mer än lokalen tillät och det bildades långa köer utanför. I år är vi bättre förberedda på anstormningen och har flyttat till större lokaler i Gamlestadens medborgarhus, säger Markus Swerlander, en av arrangörerna till Retrospelsmässan.

Spelen du kan vara med och tävla i är:

Donkey Kong
Super Mario Bros.
Pinball Fantasies
Street Fighter II Turbo
Sega Rally

Utöver tävlingarna anordnas också en retrospelsmarknad, en utställning där du kan testa på klassiska spel och dessutom "den svenska gräddan av cosplay" – vad nu det innebär.

Datumet för Retrospelsmässan är alltså lördagen den 28 maj, och öppettiderna är 10:00 till 20:00. Mässan äger rum i Gamlestadens Medborgarhus, Brahegatan 11 Göteborg. För vuxna (alla över 11 år) kostar inträde 50 kronor, och för barn är inträdet 20 kronor.

Retrospelsmässans trailer ser du nedan.

Badamtam-Tish! :up: 20/04 Citat: "datorspelen från 70-, 80- och 90-talet och utlovar både en god dos nostalgi" Eller en god DOS-nostalgi! 20/04 Härligt! Ska kanske se till att vara med i Street fighter II Turbo-tävlingen (man äger ju självklart pärlan bland så många grymma SNES-titlar). Fast senast jag mötte någon som hade spelat det mer än 10 gånger fick jag storstryk med de flesta karaktärer... 20/04 aha .. sega rally .. har inte sett ngt bilspel efter det med samma fartkänsla, och spelkänsla ..som Arkadverisionen av det .. verkar fortfarande som den har fetare hårdvara än dagens konsoller.. klockrena 60+ fps hela tiden.. 20/04 Vägra retro. Det är inte retro om man aldrig slutat använda grejerna! :) 20/04 En sak har jag lärt mig. Sätter vi alla wanna-be's tillsammans så börjar de omedelbert slåss om herraväldet över skolgården, I deras huvuden ser de snabba ränder flyga horizontalt medans deras nävar brinner av övernaturlig styrka, bara en kan rädda demo... 19/04 Du får ta med dig sprayburk med färg och dra en linje genom lokalen och dela upp folkmassan med gamla spelrävar på ena sidan och yngre wanna-be's på andra sidan :) 19/04 Vet knappt vad Cosplay är... Jag kanske är för gammal... 19/04 Syftade på att tillställningen är till för att personer skall kunna minnas eller bli upplysta av Kraften i retrogaming. Fina herrar och damer ska med konjakskupa i hand kunna diskutera minnen och vara allmänt sofistikerade och bättre än den nya generati... 19/04 fu cosplay är najs. :) 19/04
Skicka en rättelse