Anonyma källor menar att vi får fira nyår tre gånger till innan nästa generations konsoler släpps.

Förra veckan dök än så länge obekräftade uppgifter om att uppföljaren till Nintendo Wii ska visas på årets E3-mässa upp och nu tisslas det om #Microsofts och #Sonys nästa konsoler. Anonyma källor säger till Kotaku att dessa dröjer ända till 2014. Samtidigt menar de att det kan ske även ett år tidigare om någon av konkurrenterna skulle känna sig pressade av att bli först.

Xbox 360 fick ett ganska rejält försprång på Playstation 3 men båda börjar nu bli till året med sina sex respektive fem år. Företagen själva har dock sagt att de siktar på en tioårig livscykel (ännu säljande Playstation 2 är tolv!) och förra höstens uppdatering till rörelseavkännande kontroller är en del av det.

Fotnot: rubriksbilden är en konceptbild från vida webben utan verklighetsförankring.

Håller inte med dig , men håller med dig om att 6 månader är för kort period så jag håller inte med Hannu87 där. Jag är mer inne på att en konsoll har bra hårdvara det första året och en bit in på år 2 då den släpps , sen är dom körda rent hårdvarumässi... 22/04 Om du tar bort ordet "magiskt", så jovisst gör dom det. Läs på om unified shader architecture, var det introducerades först, när det kom till PC och vilka prestandavinster det ger. En PC kan du uppgradera och en konsoll kan du köpa en ny. Skillnaden är... 22/04 Nyckelordet är "Very similar" - det jag ville påpeka är att hårdvarutillverkarna tillverkar inte magiskt nåt som ligger åratal före teknologi och släpper det till konsoll o sen väntar åratal för att släppa det på PC. Det är ju styrkan & svagheten med... 22/04 wikipedia säger "[xenos is] very similar to an ATI Radeon X1900 PC graphics card (The Radeon X1950 GT to be exact) as far as features and performance are concerned" X1900-serien släpptes ett år efter X360. Jag säger: Xenos har unified shader architectur... 22/04 Äh, spelar väl ingen roll vilken konsol generation det är eller vad konsollerna heter så länge jag får dom spel jag vill ha. Det enda jag hoppas på det nya generationen är BAKÅTKOMPATIBILITET! Börjar bli stökigt framför teven då jag fortfarande spelar... 22/04 PC tar över spelmarknaden mer o mer i o med konsolernas ålder. vilket jag gillar skarpt. så för mig får konsolerna försöka leva i tio år o sen när de kommer med en ny konsol vill ingen gå tbx från PC :) 21/04 Jag måste nitpicka: Då boxen släpptes så fanns det redan lika snabba kort dvs Geforce7800 resp Radeon X1800/1900 Ett år senare kom Radeon 8xxx korten som är betydligt snabbare kort. 21/04 Kom ihåg att Hannu87 troligen är just ca24år=gammal som gatan ha ha själv har jag spelat pc/konsol så länge....ok då 22år men nästan. :) 21/04 +1 Låt killen vara bara.. man ska aldrig födda trollare. They love it! 21/04 Det blir så uppenbart att du bara är ett troll när du kommer med såna här idiotiska faktafel. Ta Xbox 360 som exempel. Den motsvarade en riktigt bra PC när den släpptes. Motsvarande grafikkort till PC släpptes ETT ÅR EFTER xbox 360. Är det inte dags att... 21/04
Skicka en rättelse